1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Atılım Ü.'nde Başörtülüler Güvenlik Odasına
Atılım Ü.nde Başörtülüler Güvenlik Odasına

Atılım Ü.'nde Başörtülüler Güvenlik Odasına

Devlet üniversitelerinde sorun olmaktan çıkan başörtüsü yasağı, özel Atılım Üniversitesi'nde tüm hızıyla sürüyor. Okul servisi ya da özel araçla okula gelen öğrencilere bile 'ya araçtan in, ya da başını aç' diyen görevliler, başını açmayan öğrencileri güv

06 Nisan 2011 Çarşamba 08:54A+A-

Devlet üniversitelerinde "yasak" olmaktan çıkan başörtüsü Atılım üniversitesinde ayyuka çıktı. Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'a verdiği destekle bilinen Prof Dr. Abdurrahim Özgenoğlu'nun rektörlüğünü yaptığı Ankara'daki Atılım Üniversitesi yönetimi, sınıfta başlattığı başörtüsü yasağını, önce kampüse sonra da okul servisleri ve özel araçlara taşıdı. Başörtülü öğrencileri araçlardan indirdikten sonra, araç girişine izin veren görevliler, başörtüsünü çıkarmak istemeyen öğrencileri de kendilerine tahsis edilen 'güvenlik odasına' yönlendiriyor. Öğrencilerin peruk takmalarına bile tahammül edemeyen rektörlüğün çözüm isteyen öğrencilere "Seçime az kaldı" dediği öğrenildi.

HALK OTOBÜSÜNE DE MÜDAHALE

Daha özgür bir eğitim alma umuduyla okula kayıt yaptırdığını söyleyen öğrenciler ise şaşkın. Bazı öğretim görevlilerinin yasağı uygulamadığını söyleyen öğrenciler, okullarındaki yasakla ilgili şu bilgileri verdi:

"Güvenlik görevlileri bile başörtülülere, 'ne yapalım emir kuluyuz' diyorlar. Okul yerleşke girişinde araçlar durduruluyor. İçinde başı örtülü varsa, açması isteniyor. Açmadığı takdirde de, başını açması için araçtan indirilerek, güvenlik odasına alınıyor. Başını açmayan öğrenci hiçbir şekilde kampüs içine bile alınmıyor. Halk otobüsünün içine bile karıştılar. Okul kampüsünün önüne geldiğinde otobüsleri durdurdular. Kontrol edip öyle geçiş izni verdiler" dedi.

SEÇiMDEN SONRA GELiN

Rektörden randevu aldıklarında kendilerine verilen cevapla şaşkınlığa uğradıklarını söyleyen öğrenciler, "Sorunun çözümü için rektörden randevu istedik. Durumu anlatmak istedik. Bize yasak olduğunu seçimden sonra düzeleceğini söylediler. Psikoloji'de okuyan bir arkadaşımız peruk takmasına rağmen buna bile izin vermediler" diyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

Rektör Haberal'a destek vermişti

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Ergenekon soruşturmasında Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın gözaltına alınması nedeniyle Başkent Üniversitesi'ne yaptığı destek ziyaretleriyle de gündeme geldi. Özgenoğlu, Haberal için açılan ziyaretçi defterine de düşüncelerini yazmıştı.

ORHAN TURAN / YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT

1 Yorum