1. YAZARLAR

  2. RAMAZAN ÇELİKAL

  3. Ateşkes mi dediniz!
RAMAZAN ÇELİKAL

RAMAZAN ÇELİKAL

Yazarın Tüm Yazıları >

Ateşkes mi dediniz!

18 Ocak 2009 Pazar 14:55A+A-

Evet İsrail tek taraflı ateşkes kararı verdi. Ne kadar sevinsek az! İnsanlar ölmeyecek, çocuklar, kadınlar korkmayacak artık değil mi?

Lanet olsun güçlerine dayanarak insanlara kan kusturanlara, Lanet olsun iktidarları için kardeşlerinin feryatlarına ses çıkarmayanlara, Lanet olsun çıkar üzere kurulan tüm düzenlere...

İsrail bunu hep yapıyor. Dünyanın gözünün içine baka baka herkesle dalga geçiyor.  Ama dalga geçmek hakları, onlar da bu kadar aptal olmasınlar kardeşim, suç İsrail’in mi? Tarihi süreci bir kenara bırakalım son altı aydır boğazlarının sıka sıka 363 km2 lik bir alana hapsettikleri bir halka nefes alamayacak şekilde bir ambargo uygula,  En temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak şekilde tüm can damarlarını tıka, daha sonra da kendimi koruyorum bahanesiyle tepelerine bomba yağdır. Sivil halka zarar vermemek için de ellerinden geleni yapmışlar. Bu lütufunuz karşısında gözlerimiz yaşardı!

Ben Arap ve adına İslam ülkeleri denen devletlerin iktidarlarının aptal oldukları kanısında değilim. Firavun’i yaşamlarının bozulmaması için aptal gibi davrandıklarını zannediyorum. Çünkü onur kavramından nasiplerini alamamışlar, Haysiyet, Şeref nedir bilmiyorlar. Ha unutmadan Olmert, Mubarek’e bu saldırı başladığı günden beri kendilerini anlayışla karşıladığı ve yardımları için teşekkür etti. “Ya Rabbi bizi içimizdeki beyinsizlerden dolayı helak etme

Hamas bu ateşkesin Filistin halkı için ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Vahy’den nasiplenen dünya Müslümanları da. Ama maalesef yine yalnız kalacaklar, Ne yaparlarsa yapsınlar hiç kimseyi haklı olduklarına inandıramayacaklar. Çünkü; Aşırı’lar! İşbirlikçi değiller, karşılarındaki güce direnerek sivil halkı kalkan olarak kullanıyorlar, tüm bu yaşananlara onlar sebep oluyorlar. El Fetih gibi olun kardeşim, İsrail onlara karışıyor mu?

Aslında Gazze tüm dünyada süregelen filmin bir minyatürü gibi. Gücü elinde bulunduranlar bir illüzyon ile Haklıyı, suçlu konumuna düşürüyor, ve hiç zaman kaybetmeden oraya Demokrasi ve Özgürlük getiriyor. Tabi hayatta kalmayı başarabilenlere. Irakta 1,5 milyon, Bosna’da 200 bin Afganistan’da zaten sayısını bilen yok.

Konuyla ilgili iki husus bence çok önemli.

1-           Olayın geneline bakmak lazım, silahların patladığı ana bakarak konuyu değerlendirirsek yanlış yaparız. Hafızamızı kaybetmeyelim, Bizlere reva gördükleri diktatörlükler de onların eseri, üzerimize yağdırdıkları bombalar da. Tüm rollerde oynamayı becerebilen şeytan kılığında. Rabbimiz uyarmıyor mu “Şeytan Apaçık Düşmanınızdır

 

2-           Kendimizi bir anlığına Hamaslı kardeşlerimizin yerine koyalım. Sürekli işgal, Sürekli vahşet. Ya köle ol, Ya da öl. Bugün Filistin’de direnen bir avuç insan dünyadaki tüm Müslümanlara şunu haykırıyor. “Köleliği kabul etmeyin, bakın biz bunun kabul edilemeyeceğini ispatlıyoruz”  Bütün mesele bu.

YAZIYA YORUM KAT

8 Yorum