1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ateşkes Bozulunca Görüşmeler Ertelendi
Ateşkes Bozulunca Görüşmeler Ertelendi

Ateşkes Bozulunca Görüşmeler Ertelendi

Siyonist İsrail'in Refah'a saldırması sonucu BM tarafından önerilen ve tarafların kabul ettiklerini duyurduğu ateşkes bozuldu. Mısır da Kahire'de yapılması planlanan ateşkes görüşmelerinin ertelendiğini duyurdu.

01 Ağustos 2014 Cuma 15:01A+A-

AFP haber ajansının üst düzey bir İslami Cihad yetkilisine dayandırdığı bilgiye göre, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırmasının ardından Mısır yönetimi Kahire'de yapılması planlanan ateşkes görüşmelerini ertelediğini duyurdu.

Hamas yöneticilerinden eski vakıflar bakanı İsmail Rıdvan ise Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nden oluşan heyetin bugün Kahire'de olacağını söylemişti.

Rıdvan, "Heyette Hamas'ı temsilen Mısır'da ikamet eden Hamas Siyasi Bürosu üyesi Musa Ebu Merzuk'un yanı sıra ikisi Gazze'den, ikisi dışardan beş kişi yer alacak" dedi. 

Kahire'de yapılacak görüşmelerde Gazze'den ambargonun kaldırılması, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın tümüyle açılması ve İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması konularının görüşülmesi bekleniyordu

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT