1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Atatürk Üniversitesi'nde Mehmet Göktaş Konferansında Milliyetçi Provokasyon
Atatürk Üniversitesi'nde Mehmet Göktaş Konferansında Milliyetçi Provokasyon

Atatürk Üniversitesi'nde Mehmet Göktaş Konferansında Milliyetçi Provokasyon

Bugün Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Hür Nida Gençlik Kulübü’nün” davetlisi olarak, “Modernizm ve İslam Gençliği” konulu bir konferans veren Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş Hoca’ya faşist bir saldırı gerçekleşti.

18 Aralık 2017 Pazartesi 21:06A+A-

HAKSÖZ HABER

İslami camianın yakından tanıdığı Mehmet Göktaş Hoca için “bölücü terör propagandası yapmak” gibi absürt bir iddiayla saldıran grup kendisini “ülkücü gençlik” olarak tanıttı.

Konferans boyunca İlahiyat Fakültesinin dışında ırkçı sloganlar atıp tehditler savuran kalabalık grubun bazı üyeleri, fakülteye giriş yasağına rağmen, onlarca polisin gözü önünde ellerini kollarını sallayarak salonu basıp önce fakülte dekanı Prof. Dr. Sinan Öge’nin odasına dayanarak programın iptal edilmesini istedi. Buradaki tepkilerinden sonuç almayan grup “burada Kürdistan” propagandası yaptırmayacağız tehditleriyle konferans salonuna girip sunucuya saldırdı. Sunucuyu ve konferansı organize eden erkek öğrencilerden bazılarını darp ettiler. Salonu boşaltmaya kalkışan saldırganlar karşısında da polisin ve güvenliğin çok zayıf ve isteksiz davrandığını belirten birçok dinleyici bilinçli bir güvenlik zafiyeti oluşturulduğundan bahsetti.

Milliyetçi grubun saldırı için sabahın ilk saatlerinden beri hazırlık yaptığını ve polisle beraber fakülte içinde turladıklarını belirten öğrenciler; ilk saldırının, konferansın başında olduğunu ve herkesin salonu terk etmesinin istenip program yaptırılmayacağını bağırdıklarını belirttiler. Buna rağmen ikinci defa rahat bir şekilde salona girip sunucuyu darp edebildiklerini belirttiler.

Bu saldırıya karşı salonu terk etmeyerek tepki veren dinleyicilerin kararlı duruşu sayesinde program sonlandırılmadan devam etti.

Özellikle 15 Temmuz sonrası yeniden yükselişe geçen milliyetçi söylemin diğer görüşten öğrencilere yönelik tahakkümcü baskıları her geçen gün arttırdığı gerçeği ortadadır. Üniversiteleri yeniden bu tarz grupların cirit alanına döndürebilecek hukuksuzluklar karşısında üniversite yönetiminin ne tür bir soruşturma yürüteceği merakla beklenmektedir.

Özgür düşüncenin adresi olması gereken üniversitelerde türeyen tahakkümcü sivil jandarmalığın en sığ, kaba ve yoz saldırganlıkla taraf bulduğu sözde vatansever zihniyetin ne kadar cahil, seviyesiz olduğunun son örneği bugünkü saldırıdır.

Mehmet Göktaş Hoca ırkçılıkla mücadele ettiği için PKK terör örgütünün tehditlerine hedef olmuş ve bağlı bulunduğu camia da defalarca PKK tarafından hedef alınmıştır. Bu hakikate rağmen Mehmet Göktaş Hoca’yı “Erzurum Teröre Mezar Olacak” sloganlarıyla tehdit eden zihniyetin esasen bu noktada Hocaya diş bileyen örgütle aynı safta konumlandığından bile habersiz olduğu trajikomik bir manzaradır.

Gerçi geçtiğimiz yıl sözde Doğu Türkistan hassasiyeti sergileyip Koreli birkaç genci Çinli sanarak linç etmeye çalışan aynı zihniyetin üniversitelerde de benzer bir örneklik sergilemesi kimseyi şaşırtmamalıdır.

Programı sonlandıran Göktaş Hoca daha sonra güvenlik eşliğinde fakülteyi terk ettiği halde sloganlar ve tehditler uzun müddet devam etmiştir. Salondaki saldırılar karşısında tepki gösteren birçok öğrenci ise tehdit edildiklerini ve güvenliklerinin sağlanacağından endişe duyduklarını belirtmişlerdir.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum