1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Atatürk Havaalanında 2 Patlama Oldu ve Çatışma Çıktı
Atatürk Havaalanında 2 Patlama Oldu ve Çatışma Çıktı

Atatürk Havaalanında 2 Patlama Oldu ve Çatışma Çıktı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda iki ayrı patlama oldu ve çatışma çıktı.

28 Haziran 2016 Salı 22:18A+A-

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar'da patlama olduğu belirtilirken, giriş çıkışların kapatıldı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevkedildi. Polis havalimanın griş ve çıkışlarını kontrol ediyor.

CNN Türk'e konuşan bir görgü tanığı, 50'ye yakın silah sesi duyduğunu, ardından art arda patlama seslerinin geldiğini anlattı. Görgü tanığına göre olayların kapalı otoparkta gerçekleştiğini söyledi.

Haksöz Haber olarak Havalimanında bulunan bir kişiden aldığımız bilgiye göre onlarca ambulans içeri girip yaralıları alıp dışarıya  çıkıyor. Havalimanın giriş ve çıkışları kapatıldı. 

Havalimanına uçak seferleri durduruldu.

Havalimanında bulunan kişilerden alınan bilgilere göre, Atatürk havalimanına saldırmak için giren 4 kişi polisin kendilerini farketmesi üzerine ratgelen ateş açmışlar. Militanlardan canlı bomba olan 2 kişiden biri otopark dışında, biri otopark içinde kendini hava uçurdu. Ardından silahlı çatışma çıktı.

Atatürk Havalimanı'ndaki Saldırıda 28 Kişi Hayatını Kaybetti, 60 Kişi Yaralandı

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 28 kişi hayatını kaybetti. 6'sı ağır 60 kişi yaralandı.

Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 28 kişi hayatını kaybederken 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

 

HABERE YORUM KAT