1. HABERLER

  2. HABER

  3. Askeri Casusluk Davası Martta Yeniden Görülecek
Askeri Casusluk Davası Martta Yeniden Görülecek

Askeri Casusluk Davası Martta Yeniden Görülecek

Bir sene önce Yargıtay’dan bozularak yeniden görülmesi istenilen Askeri Casusluk davası için iki mahkeme arasındaki yetki anlaşmazlığını Yargıtay 5. Ceza Dairesi çözdü. Casusluk davası Mart 2015’te yeniden görülecek

21 Kasım 2014 Cuma 13:53A+A-

İstanbul’daki  askeri casusluk davasında haklarında verilen karar Yargıtay tarafından bozulan 14 kişinin ‘yeniden yargılanacağı’ mahkeme belli oldu. Davanın Yargıtay’dan dönmesinin ardından dosya suç yeri Kocaeli olduğu gerekçesiyle Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ancak Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi,  ‘davanın kendi sorumluluk alanına girmediği gerekçesiyle’ yetkisizlik kararı verdi. Yetkisizlik kararının ardından dosya  İstanbul  Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Ancak bu mahkemede kendisinin yetkili olmadığını dosyaya Kocaeli’nin bakması gerektiğini belirtti. İki mahkemenin anlaşamaması üzerine dava dosyası Yargıtay’a gitti. İki mahkeme arasındaki yetki tartışmasına Yargıtay 5. Ceza Dairesi son verdi.

Geçtiğimiz ay kararını açıklayan yüksek mahkeme, davaya bakmakla yetkili mahkemenin İstanbul  Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi olduğuna karar verdi.

Yargıtay’ın geçtiğimiz yıl Aralık ayında bozduğu dava dosyası bir yıl sonra görülmeye başlanacak. 

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Mart 2015 tarihine duruşma günü verdi. Mahkeme aralarında davanın bir numaları sanığı emekli Albay İbrahim Sezer ile TÜBİTAK görevlileri Merdan Metin ile Yücel Çipli’nin de bulunduğu 14 sanığın duruşma günü hazır olmasını istedi.

Mahkeme ayrıca davanın mağdurlarına da duruşmaya gelmeleri için davetiye gönderdi. Davetiye gönderilenler arasında emekli Tuğamiral Türker Ertürk ile emekli Tümamiral Mücahit Şişlioğlu gibi isimler yer aldı.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT