1. YAZARLAR

  2. Cevheri Güven

  3. Asker Baykal'ın mesajını aldı
Cevheri Güven

Cevheri Güven

Yazarın Tüm Yazıları >

Asker Baykal'ın mesajını aldı

03 Eylül 2008 Çarşamba 12:49A+A-

Ortada şöyle bir tablo var:

·         Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kandıra F Tipi Cezaevinde "Ergenekon Davası"ndan tutuklu bulunan Org. Şener Eruygur ve Org. Hurşit Tolon'u ziyaret etti.

·         Bu ziyaret Genelkurmay'ın "resmi" internet sitesinden duyuruldu.

·         Duyuruda ziyaretin "Türk Silahlı Kuvvetleri adına" yapılmış olduğu özellikle belirtildi.

Org. Yaşar Büyükanıt döneminde Ergenekon Davası'nda "tarafsız" kalan ve spekülasyonların içine girmeyen Genelkurmay'ın, Org. İlker Başbuğ döneminde nasıl yönetileceğini bize anlatan mesaj, bu üç noktada gizli.

Ergenekon davasının ilk duruşması yaklaştıkça; Her gün umudunu kaybeden, bildiklerini anlatma noktasına doğru ilerleyen, belki de itirafçı olacak yığınla tutuklu vardı içeride.

"TSK adına" yapılan bu ziyaret, Ergenekon Davası tutuklusu iki Orgeneral ve hapiste her geçen gün çözülen tutuklulara bir "can suyu" oldu.

Ziyarette, iki Orgeneral'in çamaşır ihtiyaçlarının karşılanmadığı açık. TSK Org. Büyükanıt sonrası "duruşunu" yeniden belirlerken, iki Orgeneral'e de duruşları konusunda gerekli mesaj verilmiştir.

Ziyaretle, Ergenekon Davası savcısı,  mahkeme heyeti ve operasyonları yürüten Emniyet güçlerinin etkileneceğini sanmıyorum ama Ergenekon tutukluları ciddi biçimde etkilenecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 2007 Nisan'ına planlanan "harekat" için Org. Büyükanıt'a yüklenen beklentiler, Ergenekon tutuklularının zihninde yenilenerek yeni Komutan'a yüklenecek.

Bu direnç artırımının Genelkurmay'ın açıklamasının son cümlesindeki "Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır." vurgusuyla bitirilmesi önemli.

TSK'nın "tam güven" duyduğu yargının Şemdinli'de işleyişini hepimiz en açık biçiminde ve yakın dönemde gördük.

Yargı bu sefer "tam güven" duyulacak şekilde işler mi; yoksa güvenilen dağlara kar yağar mı?

Günler akıyor…

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un devir teslimdeki konuşmasını değerlendiren Deniz Baykal, "Paşa çok doğru şeyler söyledi, güzel analizler yaptı. Ama sözle etkili olma aşaması geride kaldı" demişti.

Baykal'ın çok tartışılan "AMA"sı yerini bulmaya başladı. Sözler söylendi ve ilk "eylem" yapıldı.

Hadi hayırlısı…

AKTİFHABER

YAZIYA YORUM KAT