1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Aşiretler ve Cemaatler Mansur'a Biat Ettiklerini Duyurdu
Aşiretler ve Cemaatler Mansur'a Biat Ettiklerini Duyurdu

Aşiretler ve Cemaatler Mansur'a Biat Ettiklerini Duyurdu

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiği Taliban tarafından da doğrulanan Mola Ömer'in ardından seçilen Molla Aktar Mansur'a birçok aşiret reisinden ve alimlerden biat ettiklerine dair açıklamalar geldi.

06 Ağustos 2015 Perşembe 13:34A+A-

Afganistan'ın farklı bölgelerinde aşiretler liderleri, alimler ve bazı cemaatler Taliban'ın yeni lideri Aktar Mansur'a biat ettiklerini duyurdu.
 
Afganistan'da bağımsız bir İslami bir devlet amaçlayan Taliban hareketi, bölgede şeriat gelinceye kadar “cihadın devam edeceğini” açıklamasının ardından Afganistan'dan birçok aşiret liderinden ve geniş kitlelere hitap eden Cemaat liderlerinden biat açıklamarı geldi. Kimi ses kaydı yayınlarken kimi de resmi açıklamada bulundu.

 

15e5ce2a-cab0-4929-9d8d-2d7a4a6cf866.jpg

Ferah Vilayeti Haki Safid'ta Molla Aktar Mansur'a biat için Alimler ve Müslümanların geneli toplandı.

2c356a25-b721-40ae-8b39-53567d56d93d.png

Taliban'ın medya kolu El Amara tarafından yapılan açıklamada, Baglan vilayetinde kabileler, Mücahidler ve liderlerden oluşan grupların Molla Aktar'a biat ettiği açıklandı.

Afganistan'ın Badghis şehrinde Molla Abdul Kayyum Ruhani, tüm alimleri ve askerleri ile Beraber Molla Mansur'a biat etti.

Öte yandan Afganistan'da devam eden çatışmalarda Taliban güçleri Helmend vilayeti Nevzad bölgesi'nde Afgan ordusundan 1'i zırhlı olmak üzere 50 askeri aracı alıkoyduğu belirtildi.

 
Afganistan'da bahar operasyonları kapsamında başlatılan Azm operasyonları şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Bölgede süren çatışmalarda onlarca Afgan askeri, polisi ile birçok paralı güvenlik gücünün de Taliban tarafından öldürüldüğü açıklandı.
 
claexshusaefi-g.jpg
 
ISLAH HABER

HABERE YORUM KAT