1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Asır-Der'den Yeni Kampanya: 100 Yetime, Her Ay 100 TL!
Asır-Der'den Yeni Kampanya: 100 Yetime, Her Ay 100 TL!

Asır-Der'den Yeni Kampanya: 100 Yetime, Her Ay 100 TL!

Bursa merkezli Asır Eğitim Kültür Gençlik ve Yardımlaşma Derneği, Suriyeli Yetimler için bir kampanya başlattı…

23 Haziran 2016 Perşembe 21:45A+A-

Gençlere yönelik eğitim ve kültür faaliyetleriyle tanınan Asır-Der, özellikle Suriye'de 5 yılı aşkın zamandır devam eden iç savaş sonrası, dünya üzerinde sayıları resmi ve resmi olmayan rakamlara göre milyonları geçen yetimlere yönelik bir kampanya başlattı.

asirder3.jpg

Birleşmiş Milletlerin son yayınladığı rapora göre her on mülteci çocuktan yalnızca 1'inin ebeveyni yanında iken diğer 9'u kimsesiz olarak tanımlanıyor. Özellikle Suriye çerçevesinde yetimlerin ihtiyaçlarını kovalayan onlarca dernek tarafından "ümmetin kanayan yarası" olarak ifade edilen "yetimler" için  Asır-Der'in başlattığı son girişimle bir STK daha bu konuya eğilmiş oldu.

"100 YETİME, HER AY 100 TL"

"100 YETİME, HER AY 100 TL" kampanyasının haber metninde "Müslümanlar olarak Suriyeli yetimlerin, öksüzlerin, yaşlıların ve sakatların bu çaresizligine sessiz kalamayız" diyen Bursa Asır-Der, tespit ettiği yetimlere ilk burslarını 3 Haziran 2016'dateslim etti. Buna göre, ilk burslar, yetim ile beraber gelen birinci derecedeki yakınına verildi.asirder1.jpg

TOPLAMDA 100 YETİM


Yayladağı Güveçci mülteci kampı yanında yapılan faaliyette 60 yetim bursu, Yayladagı ilçesi içindeki kampı yakınında yapılan faaliyette de 40 yetim bursu verilerek toplamda 100 yetimin bursları verilmiş oldu.
asirder2.jpg

KAMPANYA'NIN HEDEF KİTLESİ

Bu projede Türkmen Dağı'nın işgali neticesinde göç etmek zorunda kalan Türkmenlerin yetimlerine destek olunması hedefleniyor.

YETİMLER NEREDE?

Yardım götürülecek ve kayıt altına alınan yetimler ise Hatay ili Yayladağı ilçesindeki mülteci kamplarında ikamet ediyor.

DAHA ÖNCEKİ FAALİYETLERİ

Dernek, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerinin gıda ve nakdi ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında "Her  Evden Bir Battaniye" , "Şimdi Kardeşlik Zamanı" , "Dün Bosna Çeçenistan;Bugün Suriye" kampanyaları başlatmış ve hala bu çerçevelerde yardım faaliyetlerine devam etmektedir.

asirder4.jpg

KAMPANYAYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN

Telefon numaraları:

0224 3620670

0543 3620670

Sosyal medya hesapları

Asıryardı[email protected]
[email protected]
www.asirder.org

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT