1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Asıl Hedef’ Yine mi Türkiye?
‘Asıl Hedef’ Yine mi Türkiye?

‘Asıl Hedef’ Yine mi Türkiye?

Kenan Alpay, Fransa’daki olayları değerlendirdiği yazısında paranoyak komplocu bir mantıkla her olayı evirip çevirip arkasında gizli güçler arayan ve ondan Türkiye’ye karşı tehdit çıkaran yaklaşımı eleştiriyor.

11 Aralık 2018 Salı 13:51A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı bugünkü yazısı (11 Aralık Salı) şöyle:

‘Asıl Hedef’ Yine mi Türkiye?

Ne çabuk unuttuk! Geçen yıl tam bu zamanlarda İran’da sürüp giden protestolara bakarak medyada konuşlanmış pek çok uzman koro halinde yaklaşan büyük tehdide, çok köşeli şu türden cümlelerle dikkat çekiyordu: “İran’ı karıştırıyorlar, sırada Türkiye var!” İran’dan bir yıl sonra şimdilerde Fransa’da yaşanan protestolar bağlamında sıranın nasıl ve ne şekilde hatta kimler eliyle Türkiye’ye getirilmek istendiğini dinliyoruz yine aynı kadrodan: “Paris’i yakıp yıkanlar asıl hazırlığı İstanbul için yapıyorlar”.

Fransa’yla Türkiye, Paris’le İstanbul, Sarı Yelekliler’le Gezi Parkı olayları arasında son derece küçük, basit ve olağan bir takım benzerlikler üzerinden hareket ederek kurulan tuzaklara, tertiplenen komplolara, yeni bir iç çatışma kışkırtmak üzere fırsat kollayan kripto unsurlara vurgu yapan jeo-politik ve jeo-stratejik analizler adeta sağanak yağmur gibi yağıyor. Zaman zaman şiddet de içeren olayları izah etmeye girişirken suçlu olarak George Soros ve bağlantılı örgütleri Fransız siyasetçiler, akademi, medya veya sivil toplum kuruluşları değil de neden ve nasıl olduysa onların Türkiye’deki muadilleri ısrarla işaretlediler. “Renkli darbelerin ABD’li finansörü Soros dünyayı yakıyor”.

(…)

Yazının Devamı >>>