1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Aşı Kaynaklı Ölümler Araştırılacak
Aşı Kaynaklı Ölümler Araştırılacak

Aşı Kaynaklı Ölümler Araştırılacak

DSÖ ile UNICEF öncülüğünde ekip görevlendirildi.

18 Eylül 2014 Perşembe 15:45A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan ortak yazılı açıklamada, İdlib'deki aşı kampanyasında en az 15 çocuğun ölümünden dolayı şoke olunduğu ve üzüntü duyulduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden çocukların iki yaşından daha küçük olduğu ve olayın kızamık aşısı kampanyasının yürütüldüğü yerde gerçekleştiği belirtilen açıklamada, olayın nedeninin tespit edilmesinin çok önemli olduğuna işaret edildi. Açıklamada, "DSÖ, olayın araştırılmasında yardımcı olmak için uzmanlardan oluşan bir ekip görevlendirdi" denildi.

DSÖ'nün aşının ardından ortaya çıkabilecek yan etkiler konusunda tavsiyelerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, olayın nedenleri tam olarak anlaşılana kadar, İdlib ve Deyrezor'daki aşı kampanyasının iptal edilmesinin mantıklı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, dünyada çocukların hayatlarını kaybetmesine en çok neden olan hastalıklardan biri olan kızamığa karşı aşı çalışmalarının Suriye'de bir an önce yeniden başlatılması gerektiği de belirtildi. 

HABERE YORUM KAT