1. HABERLER

  2. HABER

  3. ASELSAN İntiharlarında Otopsiler İncelenecek
ASELSAN İntiharlarında Otopsiler İncelenecek

ASELSAN İntiharlarında Otopsiler İncelenecek

ASELSAN'da kritik projeleri yürüten mühendisler Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Hüseyin Başbilen'in esrarengiz ölümleriyle ilgili soruşturmada otopsiler mercek altına alınıyor.

18 Kasım 2011 Cuma 03:23A+A-

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, Adli Tıp'tan mühendis Başbilen'in otopsi fotoğraflarını istedi. Buradan çıkacak sonuca göre dava açılıp açılmayacağına karar verileceği öğrenildi. Adli Tıp'ın on üyesinden yedisinin 'intihar', üçünün de 'cinayet' dediği ve çelişkiler içeren rapor üzerine bu yola başvurulduğu öğrenildi.

Başbilen'in babası Vehbi Başbilen tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçe üzerine soruşturma derinleştirilmişti. Askerî casusluk soruşturması ve Ergenekon davasında da yer alan intiharlar ile ilgili delilleri inceleyen savcılık, iki yıl boyunca olay yeri inceleme ekipleri, ASELSAN'da görevli askerî personel ve Başbilen'in yakın çevresinin ifadesine başvurmuştu. Soruşturma Savcısı Demir, daha önce alınmış tanık ifadelerini soruşturma dosyasına ekledi. Savcı Demir'in ASELSAN'a yazı yazarak, 3 mühendisin ölmeden önceki işyerine giriş çıkışlarını ve çalışmalarını da soracağı bildirildi. Savcılığın, intihar ettiği öne sürülen mühendisler Halim Ünsem Ünsal ve Evrim Yançeken'in otopsi raporlarını da, bağlantılar olabileceği ihtimaliyle ailelerinin başvurusu olmadığı halde mercek altına aldığı belirtiliyor.

İzzettin Çiçek / Zaman 

HABERE YORUM KAT