1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arınç: Siz Kaybettiniz, Biz Kazandık
Arınç: Siz Kaybettiniz, Biz Kazandık

Arınç: Siz Kaybettiniz, Biz Kazandık

Başbakan Yardımcısı Arınç, 28 Şubat sürecinde simge haline gelen Sincan'da konuştu, "Sincan'da 28 Şubat'ın fitilini ateşleyen işleri yapanlara şunu söylemek istiyorum: Siz kaybettiniz, biz kazandık" dedi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 00:34A+A-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sincan'da 28 Şubat'ın fitilini ateşleyen işleri yapanlara şunu söylemek istiyorum: Siz kaybettiniz, biz kazandık. Siz kaybettiniz, çünkü batıl ve yanlış taraftaydınız. Biz kazandık, çünkü biz Hakk'ın tarafındaydık. Hak mutlaka kazanacaktır, Hak'tan daha yüce ve yüksek hiç bir şey yoktur" dedi. Arınç, Ankara'da Sincan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sincan İlçe Kongresi'nde konuştu. 

"Haberiniz olsun ihtiyarlar..."

28 Şubat sürecinde "İmam Hatiplerin orta kısımları kapatalım, kaynaklarını kurutalım" denildiğini söyleyen Arınç, şöyle devam etti:

"Bak şimdi ne oluyor, görüyor musunuz? Yaşayın da görün. Bütün meslek liseleri dimdik ayakta. Hepsine yeni güzel okullar yapıyoruz. Hepsinin öğrencileri, hamdolsun inanarak mekteplerine gidiyorlar ve hepsinde kılık kıyafetler serbest hale geldi, haberiniz olsun ihtiyarlar. Bugünleri de düşünün."

"28 Şubatçıların üniversitelerde başörtüsü olmayacak" dediğini söyleyen Arınç, bütün üniversitelerde bugün başörtüsünde serbestlik bulunduğunu, öğrencilerin kardeşçe okuduklarını, öğretim üyeleriyle herhangi bir kişiyle kavgası bulunmadığını ifade etti.

Başını örten veya örtmeyen herkesin tercihi rahatlıkla kullandığını belirten Arınç şöyle konuştu: 

"Bak 28 Şubatçılar sizin yüzünüzden 99'da Merve Kavakçı'yı elinde mazbatası olduğu halde ant içirmediniz vatandaşlıktan attınız, parlamentodan kovaladınız, provokatör ismiyle ona hakaret ettiniz. Ey 28 Şubatçılar yaşayın da görün, şu anda parlamentoda 6 tane bayan milletvekilimiz başındaki şeref örtüsüyle parlamenterlik yapıyor. Allah'a hamdolsun hiç düşmanlığımız yok. Sabrettik zafere eriştik. Sizin verdiğiniz oylarla yaptık bunları, bedava değil. Sizler yüzde 64,5 verdi, biz cesaretlendik, bunları yaptık."

"Siz, Danıştaya talimat veriyordunuz. Kanun yoktu, YÖK başkanına mektup yazmıştınız, Çevik Bir'in imzasıyla. 'yasaya gerek yok, üniversiteye başörtüsüyle girişi engelleyeceksiniz' diye. Yasaya gerek yok, çünkü postallar var, yasaya gerek yok, çünkü Sincan'da postalları yürütmüşsünüz öyle mi? Bak imam hatipler açıldı, ticaret liseleri açıldı, seçmeli dersler konuldu, Hazreti Peygamberin hayatını anlatan ders var kardeşim, siyer dersi var, Arapça dersi var. Bunları yüzde 64,5'la yaptık."

"Bir, Köksal ve Aktulga'yı affetmeyeceğiz"

Arınç, 28 Şubat öncessi Sincan'da düzenlenen Kudüs gecesi ve sonrasındaki olayları hatırlattı, "30 Ocak'ta, bu gece yapılınca büyük gürültüler koptu. Biz, bile korktuk. O geceyi tertipleyenler, o gece konuşma yapanların çoğu takibata uğradı. Türkiye'de adeta bir gerici kalkışma var gözüyle iddianameler hazırlandı ve davalar açıldı. Ama bu senaryonun sadece bir sayfasıydı. İkinci sayfasında da 3 ve 4 Şubat günü, burada Sincan'ın caddesinden büyük bir gürültüyle tankları geçirdiler, namlusunu halka, caminin minaresine yöneltmiş tanklarla inanmış milletimize korku salmak istediler. Takır takır tanklar geçti" dedi. 

Arınç, o zamanlar bunları savunan Çevik Bir'i, Hikmet Köksal ve Doğu Aktulga ve diğerlerini ne unutacaklarını ne de affedeceklerini söyledi.

"Tuzak peşindeler"

7 ay sonra 2015 seçimlerinin yapılacağını, başarılı olmaya mecbur olduklarını ifade eden Arınç, "Artık fazla oluyor bunlar" diyerek yine tuzak hazırlayanların bulunduğunu, 2014 mahalli seçimlerinden önce ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce niyet edildiğini ama başaramadıklarını, şimdi başka bir tuzak peşinde olunduğunu söyledi.

28 Şubat ve Sincan

1997 yılında Refah Partisi ile DYP arasındaki koalisyon hükümeti döneminde Sincan'da yapılan Kudüs gecesine dönemin İran Büyükelçisi Muhammed Rıza Bagheri de katılmış, yapılan konuşmalar ve sergilenen tiyatro oyunu "irtica" tartışmalarını artırmıştı. 4 Şubat'ta 20 tank ve 15 zırhlı araç Sincan merkezinden geçti. Dönemin Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan tankların eğitim amaçlı geçtiğini açıkladı. Yine dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in "Demokrasiye balans ayarı yaptık" dediği yazıldı. 28 Şubat'taki MGK kararlarının ardından Refah-Yol hükümetini 18 Haziran'da istifa kadar götüren gergin bir dönem başladı. 28 Şubat süreciyle ilgili 103 sanık halen hükümeti cebren devirmeye, düşürmeye iştirak suçlamasıyla yargılanıyor. Bir, son duruşmada o dönem Sincan'da tankların geçişi için 'balans ayarı' sözünü sarfetmediğini söyledi. 

AA

HABERE YORUM KAT