1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Arbin Beldesi Artık Hayalet Şehir
Arbin Beldesi Artık Hayalet Şehir

Arbin Beldesi Artık Hayalet Şehir

Esed rejimine bağlı birlikler Şam'ın Arbin beldesini bombalayarak hayalet şehre çevirdi.

26 Ocak 2015 Pazartesi 18:20A+A-

Başkent Şam'ın banliyölerinden Doğu Guta bölgesinde yer alan Arbin beldesi Esed güçlerine ait savaş uçakları'nın bombardımanları sonrası 'hayalet şehir' halini aldı.

Uzun bir zamandan beri savaş uçaklarının saldırılarına maruz kalan Arbin, rejim güçlerinin yoğu bombardımanından dolayı hayalet kenti andırıyor. Saldırılarda yüzlerce bina enkaza dönerken beldenin alt yapısı çökmüş, yollar kullanılmaz halde.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Ebu Mazin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed güçlerine ait savaş uçaklarının her gün yoğun bir şekilde Arbin beldesini bombalaması sonucu kentin hayaleti andırdığını" söyledi.

Hava saldırıları nedeniyle beldenin yollarının kullanılmaz hale geldiğini anımsatan Mazin, "Rejimin hava saldırılarında binlerce bina enkaz yığını, binlerce evde kullanılmaz halde. Savaş uçakları her gün Arbin beldesini bombalıyor. Bombardımanda siviller hayatını kaybediyor" dedi.

Hava bombardımanında su depoları ve elektrik trafolarının da hedef alındığını ifade eden Ebu Mazin, "Esed güçleri başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine son günlerde hava saldırılarını arttırdı. Saldırılarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi" diye konuştu.

Suriye Devrim Şehitleri Veritabanı'nın (SRMD) bilgilerine göre başkent Şam'ın banliyölerini içeren Şam Kırsalı ilinde muhalif gösterilerin başladığı 15 Mart 2011'den bu yana en az 29 bin Suriyeli hayatını kaybetti.

(AA)

HABERE YORUM KAT