1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Arap Baharı Kudüs'ü Özgür Kılacak"
Arap Baharı Kudüsü Özgür Kılacak

"Arap Baharı Kudüs'ü Özgür Kılacak"

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı İsmail Rıdvan, Ortadoğu İntifadalarının Kudüs'ün işgalden kurtuluşuna vesile olacağını söyledi.

02 Ekim 2012 Salı 10:39A+A-

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı İsmail Rıdvan, Arap Baharı devrimlerinin Filistin halkına Kudüs'ün işgalden kurtuluşunun çok yakın olduğu hissini verdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Rıdvan, Gazze Şeridi'nin son yıllarda radikal fikirlerden arındırıldığını ve sorunun fikri tedavi yoluyla çözüldüğünü belirterek, Gazze'de radikal fikirlerin kalmadığını bildirdi.

Mısır Vakıflar Bakanı Talat Afifi'nin daveti üzerine Kahire'yi ziyaret eden Rıdvan, Afifi ile görüşmesinde çeşitli konularda bakanlıklar arası işbirliği ve ortak çalışma yollarını ele aldıklarını söyledi.

Kudüs'ün Yahudileştirilmesi planlarının tehlikelerine dikkat çeken Rıdvan, Mısır Vakıflar Bakanı'yla yaptığı görüşmede ayrıca Kudüs'ün Yahudileştirilmesi faaliyetlerine nasıl karşı konulabileceği konusu üzerinde konuştuklarını bildirdi.

Filistin Vakıflar Bakanı, Kudüs konusunun konferanslarla ve uluslararası mahfillerde gündeme getirilmesi gerektiğine işaret ederek, dünyanın dört bir yanındaki siyasi liderlerin de Filistin davasına desteğe teşvik edilebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT