1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. “Arap Baharı, İsrail Sonbaharının Habercisi”
“Arap Baharı, İsrail Sonbaharının Habercisi”

“Arap Baharı, İsrail Sonbaharının Habercisi”

“Müslüman Kardeşlerin arenada görünmesi İsrail için uğursuzluk!” Arap devrimleriyle gelen İslami yükseliş Siyonistlerin uykusunu kaçırıyor.

20 Aralık 2011 Salı 14:49A+A-

Bar Eilat Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Ortadoğu uzmanı Prof. Shmuel Marzahi “Arap Baharı ve İsrail’in Sonbaharı” ismiyle çıkan yeni kitabında tehlike çanlarını çalıp, Arap baharıyla İsrail’in sonbaharının yaklaştığını iddia etti.

Dört bölümden oluşan kitabında Ortadoğu’daki değişimi ele alan Siyonist yazar, geleceğin İsrail açısından iç açıcı olmadığını belirtti.

Kitabın birinci bölümünde işgal rejimiyle Mısır arasında 32 sene önce imzalanan Camd David Anlaşmasını ele alan yazar, ilişkilerin Mısır hükümetiyle sınırlı kaldığını, halkın buna hiçbir zaman inanmadığını ve işgal rejimine iyi gözle bakmadığını belirtiyor.

İkinci bölümde, Müslüman Kardeşlerin yoğun çabasıyla İslam’ın halkın gündelik hayatına nasıl yansıdığını irdeleyen yazar, Hamas’ın Gazze’de yönetime nasıl geldiğini de işliyor.

Üçüncü bölümde, işgal rejiminde aşırı sağcı partilerin iktidara gelişini ele alan yazar, bunun işgal rejimi için felaket olduğunu savunuyor.

Yazar dördüncü bölümde ise Arap devrimlerini ve bunun arka planını inceliyor. Devrimlerin İsrail’e düşmanlık tabelası altında birleştiğini savunan yazar, öne çıkan Müslüman Kardeşlerin önümüzdeki dönemde bir çok ülkenin kaderinde önemli roller alacağını ve bu durumun İsrail için uğursuzluk olacağını belirtiyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum