1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakanlı Roshid: Yakılan Cesetler Kokuyordu
Arakanlı Roshid: Yakılan Cesetler Kokuyordu

Arakanlı Roshid: Yakılan Cesetler Kokuyordu

Arakan’dan kaçıp Bangladeş’e iltica eden Roshid, “İnsanları evlere kilitliyorlar ve diri diri yakıyorlardı, medresemdeki öğretmenlerin boğazını keserek öldürdüler. Öğretmenlerden tek canlı kalan benim” dedi.

09 Aralık 2016 Cuma 14:27A+A-

Myanmar ordusunun Arakan’a yönelik saldırılarından sonra Bangladeş’e iltica eden medrese öğretmeni Mohammad Roshid, askerlerin köyüne saldırdığını ve insanları diri diri yaktığını söyledi.

Roshid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Myanmar askerleri tarafından sabah namazından önce gece karanlığında köyüne baskın yapıldığını anlattı.

“Canlı Kalan Tek Kişi Benim”

Baskın sırasında evlerinin ateşe verildiğini ifade eden Roshid, şunları kaydetti:

“İnsanlara, kadınlara, kızlara ve gençlere zulmediyorlardı. İnsanları evlere kilitliyorlar ve üstüne ateş atıp diri diri yakıyorlardı. Pirinç tarlasında insanları koşturup silahla öldürüyorlardı. Çalıştığım medresedeki diğer öğretmenlerin boğazını bıçakla keserek öldürdüler. Medresedeki öğretmenlerden canlı kalan tek kişi benim. Askerler gittikten sonra sabah köye geri geldiğimizde insan cesetlerinin yanıkları kokuyordu.”

“Annem, Eşim ve Çocuklarımdan Haber Alamıyorum”

Köyden kaçarak kurtulduğunu, insanların ormana saklandığını ve yaklaşık 15 gün ormanda yaşadıktan sonra gruplar hâlinde küçük teknelerle Bangladeş’e geldiğini aktaran Roshid, ailesinden kimseye ulaşamadığını, annesi, eşi ve çocuklarından haber alamadığını söyledi.

Roshid, “Arakan’da eskisi gibi huzurlu bir şekilde yaşamak ve İslâmî çalışmalarıma devam etmek istiyorum.” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT