1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakanlı Müslümanlar Yardım Bekliyor
Arakanlı Müslümanlar Yardım Bekliyor

Arakanlı Müslümanlar Yardım Bekliyor

Burma'da Budist mezalimine uğrayan Arakanlı Müslümanlar komşu ülkelere kaçıyor. Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için kamplar oluşturuldu. Müslümanlar derme çatma barakalarda zor şartlar altında yaşıyorlar...

23 Temmuz 2012 Pazartesi 17:39A+A-

Eski adı Burma olan Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinden kendilerine yönelik şiddet eylemleri üzerine kaçarak Bangladeş'e gelen Rohingya Müslümanları, kamplarda ağır şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Kutubal Om adlı kampta yaşayan Müslümanlar, Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşlarının yaptığı yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor.

Arakan'da onbinlerce Rohingya Müslümanının şiddet olayları sonucunda evsiz kaldığı, bine yakın Müslümanın ise kayıp olduğu bildirilmişti.

Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanları temsil eden en büyük kuruluş olan Arakan Rohingya Birliği'nin (ARU) Başkanı Wakar Uddin, daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, "Bölgedeki yakınlarımdan ilk elden aldığım ve teyit edilmiş bilgilere göre, evsiz kalan ve mülteci durumuna düşen Müslümanların sayısı 90 bini geçti. Ölü sayısıyla ilgili kesin bir rakam veremiyorum, çünkü saldırılarda ölen Müslümanların cesetleri ortadan kaldırılıyor. Ancak, bine yakın kayıp var ve bunların büyük bir bölümünün öldüğünü düşünüyoruz" demişti.

Yeni Şafak 

arakan-20120723-01.jpg

HABERE YORUM KAT