1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakanlı Miniklerin Kur’an Sevinci
Arakanlı Miniklerin Kur’an Sevinci

Arakanlı Miniklerin Kur’an Sevinci

Devlet destekli Budist çetelerin Arakan’da sürdürdüğü katliam bütün vahşetiyle sürerken binbir zorlukla komşu ülke Bangladeş’e sığınan mülteciler de binbir zorlukla hayatlarını devam ettiriyor.

30 Ağustos 2012 Perşembe 06:12A+A-

Başta gıda sıkıntısı olmak üzere pek çok zorlukla karşılaşan Arakanlı mülteciler, Kur’an eğitimini ise aksatmadan devam ettiriyor.

Namaz vakitlerinde kamplarda inşa edilen mescidlere koşan Arakanlı erkekler namazlarını cemaatle kılarken Arakanlı minikler de aynı mescidlerde sabah namazının ardından Kur’an dersi alıyorlar. Kamp mescidinin bir bölümünü çocuklar için ayıran kamp sorumluları buralara rahleler yerleştiriyor.

500 Çocuk Kur’an Eğitimi Alıyor

Myanmar sınırına yakın bulunan Ledaphara bölgesindeki Leda Kampı’nda hayat günün ışımasıyla başlarken çocuklar da Kur’an dersine koşuyor. Kamp merkezinde inşa olunan Ebu Bekir Sıddik Camii’nde Kur’an dersi alan 500 çocuk, 4 muallim gözetiminde ders alıyor. Çocukların bir kısmı Elif-ba cüzüyle derslerini sürdürürken bir kısmı da Kur’an-ı Kerim’den çeşitli sayfalar okuyorlar. Çocuklar az sayıdaki yırtık Elif-Ba cüzünü de değişerek kullanıyorlar. Mescid alanının yetersizliği sebebiyle çocuklar Kur’an dersini peyderpey alıyor.

“Çocuklarımızın Kur’an Eğitimini Önemsiyoruz”

Ebu Bekir Sıddik Mescidi İmamı, imkansızlıklara rağmen çocukların Kur’an eğitimine önem verdiklerini belirterek, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve onların Kur’an-ı Kerim eğitimi almalarını önemsiyoruz. Burada yaklaşık olarak 500 çocuğumuza 4 genç hocamız Kur’an-ı Kerim okumayı öğretiyor. Buradaki çocuklarımızın Kur’an eğitimi alıp ibadetlerini yerine getirmeleri önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT