1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakanlı Çocuklar İçin Çağrı: İhlallere Son Verilsin
Arakanlı Çocuklar İçin Çağrı: İhlallere Son Verilsin

Arakanlı Çocuklar İçin Çağrı: İhlallere Son Verilsin

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Myanmar hükümetinin Arakan’daki çocukları tüm şiddet olaylarından korumak için acil tedbirler almakla yükümlü olduğunu bildirdi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 08:23A+A-

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Arakan’daki çocukların karşılaştığı şiddet ve hak ihlallerine yönelik yeni raporu açıklandı.

AA’da yer alan habere göre, raporda, ülkedeki şiddet olaylarından etkilenen 2,2 milyon çocuğa yönelik insani erişimlerin kolaylaştırılması ve çocuk hakları ihlallerine son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Myanmar’da son dönemde kaydedilen ekonomik büyümeden sadece şehirlerdeki çocukların yararlanabildiğine dikkat çekilen raporda, Arakan’da 2012’den bu yana yerinden edilmiş 120 bin kişinin hâlâ kamplarda yaşadığı vurgulandı.

Raporda kamptaki çocukların yaşadığı zorluklara değinilerek, “Myanmar hükümeti, Arakan’daki çocukları tüm şiddet olaylarından korumak için acil tedbirler almakla ve çocuklara yönelik vahim şiddet olaylarından dolayı hızlı ve acil soruşturma yapmakla yükümlüdür.” ifadesi kullanıldı.

Hükümetin, Arakan’da kamplarda yaşayan çocukların temel insani ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da sorumluluk taşıdığının vurgulandığı raporda, yerinden edilmiş insanların yaşadığı kamplar için kalıcı çözümler bulunması gerektiğinin altı çizildi.

Raporda ayrıca, hükümetin Arakan’daki etnik ve dini gruplara yönelik kısıtlamaları kaldırması ve tüm çocukların sosyal hizmetlerden eşit olarak yararlanması gerektiği vurgulandı.

Arakan’da 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan şiddet olaylarında çoğu Müslüman çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmiş, yüz binlerce Müslüman bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT