1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakan’da Durum İçler Acısı
Arakan’da Durum İçler Acısı

Arakan’da Durum İçler Acısı

Myanmar'da meydana gelen şiddet olaylarında Rohingya Müslümanları zarar görmeye devam ediyor. Şiddetten kaçmaya çalışanların barındığı kamplardaki durum ise içler acısı.

02 Kasım 2012 Cuma 02:02A+A-

Türkiye'nin Arakan'a gönderdiği yardımların dağıtımı için Myanmar'ın Sittwe kentinde bulunan Türk Kızılayı Myanmar Operasyon Ekibi Başkanı Hakkı Ersoy, bölgedeki son gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.

Arakan'da Rohingya Müslümanlarını hedef alan olayların 21 Ekim'de yeniden patlak vermesi sonucu sonucunda 3 bin ev, 14 ibadethane ve 8 pirinç fabrikasının kullanılamaz hale geldiğini belirten Ersoy, Myanmar hükümeti tarafından güvenlik tedbirlerinin artırıldığını ve daha fazla sayıda güvenlik gücünün olayların yaşandığı bölgeye sevk edildiğini kaydetti. 21 Ekim'de patlak veren olayların meydana geldiği bölgede yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığını belirten Ersoy, buradaki yaklaşık 4 bin Müslümanın botlarla Sittwe'ye ulaştırıldığını ve kamplara yerleştirildiğini kaydetti. Kampların, kapasitesinin üstünde ve sağlık şartlarının elverişsiz olduğunu söyleyen Ersoy, Sittwe'deki kamplarda "farklı bir dağıtım anlayışının" olduğunu ifade etti. Ersoy, şöyle devam etti: "Kamplar çok kalabalık. Sittwe'de 9 Müslüman, 5 Budist kampı var. Müslüman kampları şehrin 15 kilometre uzağında bulunuyor. Budist kampları ise şehir merkezinde. Sittwe şehir merkezinde Budistlerin yaşadığı gerekçesiyle Müslüman kampları uzak bölgelerde yer alıyor. Müslüman kampları ile Budist kamplarıyla benzer özellikler taşıyor. Ama 1 Müslüman kampında en az 7-8 bin kişi yaşarken, 5 Budist kampının toplam nüfusu 3600 kişi. Yani Budist kamplarında 700-800 insan yaşıyor. En kalabalık Müslüman kampı ise 15 bin kişiden oluşuyor. Bölgede zarar görenlerin neredeyse tamamı Müslüman. Kalabalığın verdiği sıkıntılar var. Hastalanan Müslümanlar ambulanslarla şehir merkezindeki hastaneye götürülmeye çalışılıyor." 

HABERE YORUM KAT