1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Arakan Müslümanlarından Facebook’a Tepki
Arakan Müslümanlarından Facebook’a Tepki

Arakan Müslümanlarından Facebook’a Tepki

Facebook’un, Arakan’da yaşayan Müslümanlara yönelik nefret söylemi içeren paylaşımları kaldırmakta yavaş davrandığı iddia edildi.

16 Ağustos 2018 Perşembe 20:35A+A-

Arakan Müslümanları, kendilerine yönelik Facebook’ta yayınlanan ırkçı paylaşımların kaldırılmasını istedi. Irkçı paylaşımların Facebook’tan henüz kalkmadığını gören Müslümanlar protesto ile tepkilerini gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook yetkilileri, ırkçı paylaşımları kaldırmaya çalıştıklarını ancak yetersiz kaldıklarını açıkladılar. Geçen aylarda Arakanlı bir Müslümanı bünyelerine kattıklarını da ifade etseler de Arakan halkı açıklamaları tatmin edici bulmadı.

Myanmar ordusunun ve Budist halkın şiddet eylemlerine maruz kalan Arakanlı Müslümanlar, yaptıkları açıklamalarda, ülkelerindeki askeri operasyonlarda onlarca öğretmenin ve dini liderin sistematik ve yaygın taciz, tutuklama ve işkenceye maruz kaldığını belirtiyorlar.

Bölgedeki Müslüman kimliğin Myanmar yönetimi tarafından sistematik olarak ortadan kaldırılmasına ve ırkçı söylemlere karşı direnç göstermeye çalıştıklarını söylüyorlar.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT