1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. AQAP, Charlie Hebdo Eylemini Üstlendi
AQAP, Charlie Hebdo Eylemini Üstlendi

AQAP, Charlie Hebdo Eylemini Üstlendi

El-Kaide'nin Suudi Arabistan ve Yemen'deki kollarının birleşmesiyle oluşan AQAP (Arap Yarımadasındaki El Kaide) Paris’te Charlie Hebdo’ya düzenlenen silahlı eylemi üstlendi.

14 Ocak 2015 Çarşamba 12:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Arap Yarımadasındaki El Kaide (AQAP) Fransa’nın başkenti Paris’te Peygamberimiz Hz. Muhammed’i tezyif eden karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisine yönelik silahlı eylemi üstlendi. Eylemde 10’u dergi mensubu, 2’si polis 12 kişi ölmüştü. 

AQAP adına yayınlanan video mesajda örgütün liderlerinden Nasser el Ansi, Batılıların ifade-basın özgürlüğü hususundaki çifte standartçı tutumuna ve çelişkilerine dikkat çekti ve onlara şöyle seslendi: “Dinimize ve kutsalımıza hakareti bırakın. Kan dökmeyi ve yağmacılığı bırakıp topraklarımızdan çekilin!”

Ekrem Yılmaz tarafından tercümesi yapılan AQAP’ın açıklamasında özetle şunlar denildi:

“İslam’a hakarete özgürlük tanırken İslam’a ve tevhide çağıranları terörist ilan ediyorsunuz. Holocaust'u konuşmayı suç sayıyorsunuz.

Şeyh Usame sizi daha önce uyarmıştı: Eğer ifade özgürlüğünüzün bir sınırı yoksa sinelerinizi bizim özgür eylemlerimize açın.

Sizi tekrar ikaz ediyoruz. Dinimize ve kutsalımıza hakareti bırakın. Kan dökmeyi ve yağmacılığı bırakıp topraklarımızdan çekilin! Bu dediklerimizi yapmadığınız takdirde bizden trajedi ve terörden başka bir şey beklemeyin. Barışı arayacak ancak bulamayacaksınız.

Arabistan'daki El Kaide Cihad Örgütü olarak mübarek Paris gazvesini Allah'ın elçisinin intikamı için üstlendiğimizi ilan ediyoruz. Ümmete izah ediyoruz ki, bu operasyonu planlayan, hedefi seçen, finanse eden ve emirini seçen bu organizasyondur.

Bu operasyonu Allah'ın emrine uymak ve Peygamberi'ni desteklemek için Emirimiz Eymen Zevahiri'nin emrine binaen yaptık.

Bu operasyon ayrıca liderimiz şehid Usame bin Ladin'in vasiyeti üzerine yapıldı, operasyon emiri şehid Enver Evlaki tarafından atandı.

Operasyon İslam’ın iki kahramanı Said ve Şerif Kouachi kardeşler tarafından gerçekleştirildi.

Allah'ın tevfiki ile bu operasyon mücahid Ahmed Coulibaly'nin operasyonu ile tesadüf etti. Allah üçünü de şehidler arasına kabul etsin."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum