1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Antep’te Başörtülü Küçük Öğrenciye Zulüm
Antep’te Başörtülü Küçük Öğrenciye Zulüm

Antep’te Başörtülü Küçük Öğrenciye Zulüm

Gaziantep’te başörtülü olduğu gerekçesiyle tecrit ve tehditlere maruz kalan ilköğretim öğrencisinin başına gelmedik kalmadı.

10 Ekim 2012 Çarşamba 15:53A+A-

Şahinbey ilçesi Türktepe İlköğretim Okulunda başörtülü olduğu gerekçesiyle okul müdürü Orhan Usta tarafından tecrit, tehdit ve hakarete maruz kalan 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu'nun son olarak okul müdürünün talimatıyla bazı öğrenciler tarafından dövüldüğü iddia edildi.

"Bu eylemcidir, beni ve okulumuzu zor durumda bırakmak istiyor, Suriye'den gelmiş, bunu dövün bir daha bu okula gelmesin" sözleriyle erkek öğrencileri azmettirdiği ileri sürülen müdürün, iddiaları soran veliye "Oh etmişim. Ben yaptıysam iyi yapmışım" cevabını verdiği iddia edildi.

İLKHA’da yer alan habere göre olay dün yaşandı. Üç haftadır başörtülü olduğu gerekçesiyle rehberlik odasında tecrit edilen, okulun müdüründen kantincisine kadar tehdit ve hakarete uğrayan 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu, okul çıkışında bazı erkek öğrencilerin saldırısına uğradı.

“Müdür Seni Okulda Görmek İstemiyor” Diyerek Dövmüşler

Yaşları 13-14 arasında değişen 10-15 erkek çocuğun sözlü ve fiili saldırısına maruz kaldığını belirten Sedanur Ağsu, "Çanta ve ayakkabılarıyla beni döven öğrenciler 'bu okuldan git, müdür seni burada istemiyor, pis eylemci okulumuzun adını kötüye çıkarmak için mi geldin, seni korkutalım da bir daha bu okula gelme. Müdür seni bu okulda görmek istemiyor'" dedikleri iddia edildi.

Okul Müdürü: "Oh Etmişim"

Öğrenci velisi Nurgül Ağsu ise aynı okulda okuyan diğer çocuklarının durumu anlatması üzerine hemen okula gittiğini ve diğer öğrencileri azmettirerek kızını dövdürdüğü iddialarını müdüre sorması üzerine okul müdürü Orhan Usta'nın "Oh etmişim. Ben yapmışsan iyi etmişim." cevabını verdiğini iddia etti.

Çevredeki Çocuklar Olaya Şahit

Okul çevresinde bulunan diğer çocuklar da başörtülü kız öğrencinin diğer öğrenciler tarafından dövüldüğünü gördüklerini belirterek olaya karışan bazı erkek öğrencilerin isimlerini söyledi.

Gazetecilerin iddiaları sormak için görüşmek istediği Türktepe okul müdürü Orhan Usta ise kimseyle görüşmek istemediğini bildirdi.

Öğrencinin Boynunda Darp İzine Rastlandı

Velinin çağrısıyla olay gerine gelen asayiş polis ekipleri, okul müdürünün talimatıyla şiddete maruz kalan Sedanur Ağsu'yu hastaneye götürerek darp raporu aldı. Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi'nden alınan raporda Sedanur'un boynunda darp izine rastlandı.

Hastane işlerinden sonra çocuk şube müdürlüğüne götürülen Sedanur, kendisini döven öğrenciler ve müdür hakkında şikâyetçi oldu.

STK'lar Görgü Tanıklarından Bilgi Aldı

İLKHA muhabiri Şefik Mert’in geçtiği habere göre basın mensuplarıyla birlikte olay yerine gelerek görgü tanıklarından bilgi alan Mazlum-Der Gaziantep şube başkanı Abdurrahim Çelik ile İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu sözcüsü Mehmet Faik Doğan, yaşananlara tepki göstererek, olayın takipçisi olacaklarını belirtti. 

sedanur-agsu_gaziantep-ilkogretim-ogrencisi.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum