1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Antalya'da Mısır'daki Katliam Protesto Edildi
Antalyada Mısırdaki Katliam Protesto Edildi

Antalya'da Mısır'daki Katliam Protesto Edildi

Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu Mısır’da Yaşanan Katliamı Protesto Etti.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 22:28A+A-

Mısır’da bu sabah gerçekleştirilen katliam Antalya’da protesto edildi. İkindi namazını müteakip Muratpaşa Camiinde toplanan Müslümanlar Mısır’da bugün şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından toplanan çeşitli Stk’ların çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda duyarlı insan kortej halinde Kapalı Yol Havuz Başına kadar yürüyüşe geçti.

Meydanda grup adına bir basın açıklaması okundu. Açıklamada darbeye karşı sivil bir direniş sergileyen Mısır halkının üzerlerine ateş açılması sonucunda yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ve gelen haberlere göre 7000’in üzerinde insanın da yaralandığı belirtildi. Ayrıca açıklamada halka karşı gerçekleştirilen bu katliamın tel’in edildiği ve direnen Mısır halkının yanında olunduğu hatırlatılarak, Mısır’daki zulüm gören halka selam gönderildi.

Basın açıklaması sırasında “Uyan Diren Özgürleş!”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık”, “Suriye’ye Mısır’a Direnişe Bin Selam!”, “Darbeci Sisi, Seninleyiz Mursi!”, “Mısır Halkı Yalnız Değildir”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”,  “Yaşasın Küresel İntifada!” sloganları atılarak, tekbirler getirildi.

Meydanda grup adına okunan basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

antalya-20130814-1.jpg

antalya-20130814-2.jpg

antalya-20130814-3.jpg

antalya-20130814-4.jpg

antalya-20130814-5.jpg

antalya-20130814-6.jpg

antalya-20130814-7.jpg

antalya-20130814-8.jpg

antalya-20130814-9.jpg

antalya-20130814-10.jpg

antalya-20130814-11.jpg

antalya-20130814-12.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

 Mısır’da Kanlı Müdahale

Bismillahirrahmanirrahim

Mısır’da bu sabah saat altıda barışçıl gösteriler yapan halka gayri meşru darbe yönetiminin müdahalesini protesto etmek amacı ile toplanmış bulunmaktayız.

Yapılan ilk özgür seçimlerde ve halkın iradesiyle seçilen Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi adayı Muhammed Mursi, Mısır ordusunun yaptığı darbeyle devrildi. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin üzerinden henüz bir yıl geçmiş olmasına rağmen kendisinden imkânsızı başarması istenen ve ülke içerisinden ve dışarıdan her yönüyle baskı altında tutulan Mursi’ye karşı başlatılan “temerrüt” kampanyası iki günün sonunda ordunun yönetime el koyması ile sonuçlandı. Sosyal siyasal ve ekonomik şartlar bakımından kıskaca alınan Muhammed Mursi ulusal ve uluslararası iktidar odaklarının işbirliği ile cumhurbaşkanlığından uzaklaştırıldı.

Mısır’da gerçekleştirilen bu darbeyi kabul etmeyen Mısır halkı barışçıl gösteriler ile darbeyi meydanlarda protestolara başlamıştı. Mısır’da Müslümanlar 46 gündür darbeye karşı meydanlarda direniyor. Barışçıl bir şekildeki gösterilerle Cumhurbaşkanlarının geri gelmesini isteyen Mısır halkı çeşitli zamanlarda ordu güçlerinin saldırılarına maruz kalmaya devam ediyor. Bu sabah itibariyle Mısır Meydanları 4. defa kanlı bir müdahaleye şahitlik etmiştir. Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan cuntacı güçler, rastgele ateş açmıştır. Müdahale sonucu yüzlerce kişinin şehit olduğu, yaralı sayısının ise 7000'e yükseldiği kaydedilirken, yaralılara ilk müdahalenin olay yerinde göstericiler tarafından yapıldığı vurgulanıyor. Meydana ambulans girişlerinin engellendiği binlerce yaralının tedavisinin yapılamadığı da gelen bilgiler arasında.

Meydanlara müdahale sürerken, helikopterlerin alan üzerinde alçak uçuş yaptığı, helikopterlerden atılan broşürlerde, kadın ve çocukların meydanları terk etmesi halinde can güvenliklerinin sağlanacağı ifade ediliyor.Meydandan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammer marifetiyle göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği belirtildi. Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanındaki göstericilere destek için Mısırlılardan "sokaklara dökülmelerini" istedi.

Son iki yıldan bu yana Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan ayaklanmaların gittikçe İslamileşmesi ve özgür bir ortamda yapılan seçimlerde İslamcı partilerin itibar kazanması hegemonik güçlerin rahatsızlığını zaten gittikçe artırıyordu. Birbirine paralel olarak gelişen Türkiye Brezilya ve Mısır’daki gelişmeler gösteriyor ki egemen güçlerin en büyük yalanı demokrasidir. Onlar açısından demokrasi halkın sadece kendilerini seçtiği bir tercih biçimidir. Daha bir yıl önce yüzde 52 oy alarak seçilen bir cumhurbaşkanına daha önünde üç yıl gibi bir süre olmasına rağmen oynanan kirli oyunlar ve hazırlanan hain tuzaklarla “sen artık bu ülkenin cumhurbaşkanı değilsin” denebiliyor. Dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışan sözde gelişmiş olan ülkelerin yıllarca İslam ülkelerine demokrasi ithal etmeye çalışırken Mısır’da seçimle işbaşına gelmiş bir hareketin darbe sonucu devrilmesine ve yapılan katliamlara seyirci kalmışlardır. Bu “Üç Maymun” ’u oynama hali başta ABD ve batılı devletlerin ikircikli bir politikasının sonucudur. Tüm bunlar, söz konusu İslam ve Müslümanlar olunca yapılan katliamların hiçbir önemi olmadığını bizlere gösteriyor.

Bir buçuk yıl önce devrilen Mübarek belki yatağında seviniyor olabilir “darbe”lere karşı olduğunu söyleyip “ama”lı cümlelerle ağızlarından kin ve nefret akıtanlar ellerini oğuşturuyor olabilir “teknokratlar hükümeti” kurarak altı ay içerisinde seçime gidileceğini açıklayan Sisi çok mutlu günler geçiriyor olabilir. Hiç fark etmez, karşılarında mallarıyla ve canlarıyla direnerek mücadele ettikleri zaman müjdelenen inancın ve özgürlüğün temsilcileri var. Bu mücadele dün başlamadı yarın da bitmeyecektir.

Bizler Antalya’da yaşayan Müslümanlar olarak sonuna kadar Muhammed Mursi’nin yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemiz devam edecektir. Unutulmamalıdır ki bizler başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil  yalnızca Allah’tan bekleyen Müslümanlarız.

  Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu

HABERE YORUM KAT