1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Anlatı Yayınları’ndan Küresel Cihad Üzerine Kitaplar
Anlatı Yayınları’ndan Küresel Cihad Üzerine Kitaplar

Anlatı Yayınları’ndan Küresel Cihad Üzerine Kitaplar

İslam'ı ve Müslümanları dışlayan uluslararası küresel sisteme tepkiyi ifade eden Küresel Cihad Hareketinin en önemli eseri sayılan Ebu Mus’ab el Suri’ye ait El Mukaveme Anlatı Yayınlarından çıktı.

21 Haziran 2015 Pazar 02:32A+A-

Hakkında Avrupa ve Amerika'da onlarca yüksek lisans ve doktora tezi yazılan, binlerce makale ve onlarca kitaba konu olan bu kişi Küresel Cihad'ın Mimarı olarak tanımlanmaktadır. 20 yıllık siyasi ve askeri tecrübelerini 1700 sayfalık El Mukaveme (Küresel Cihad Cepheleri Direnişi) isimli kitabında yayınlayan Ebu Mus'ab El Suri ABD ve Rusya'ya karşı yıllarca savaşmış ve hareket üzerinde ciddi etki bırakmıştır.

Ebu Mus'ab El Suri'nin kitabı El Mukavame Amerikan askeri kolejlerinde okutulan başyapıtlardan biridir. Yayınlandıktan kısa süre sonra bizzat CIA tarafından kısa sürede İngilizceye çevrilen eser Batı ittifakı tarafından Küresel Cihad Düşüncesini ve Dünya görüşlerini anlamada en önemli kaynak olarak kullanılmaktadır.

Anlatı Yayınları tarafından  2 yıl süren kütüphane çalışmaları sonucu yoğun dipnotlamalar, tahriçler, tarih güncellemeleri  ile renkli haritalar Türkçeleştirilerek hazırlanan El Mukaveme isimli kitap uzman bir tercüme hayeti tarafından özenle tercüme edildi. 

"Küresel İslami Direniş Çağrısı" ismiyle Anlatı Yayınları tarafından birbirinden değerli 5 farklı kitapla beraber yayınlanan El Mukaveme isimli eseri ve diğer eserleri set olarak ya da ayrı ayrıBEKA YAYINLARINDAN temin edebilirsiniz. 

Sipariş için: [email protected] 

Anlatı Kitaplığında Neler Var? 

 

Anlatı Yayınları birbirinden değerli 6 kitabı özenle hazırlayarak okurlarına sunmanın gururunu yaşıyor. Anlatı Kitaplığında aşağıdaki eserleri bulabilirsiniz. 

Kitap:   "Küresel İslami Direniş Çağrısı" (El Mukaveme)

 1ktb.jpg

Yazarı:  Ebu Mus'ab el Suri 

2ktb.jpg

Küresel Cihad düşüncesinin oluşmasında oldukça kritik bir rol oynayan stratejistlerden biri Ebu Mus'ab El Suri'dir. Asıl adı Mustafa bin Abdulkadir Sit Meryem Nasardır. Halep'te doğan Suri Halep Üniversitesi Mekanik Mühendislik bölümü mezunudur. 1980 yılında İhvanı Müslimin hareketine katılmış, 1982 Hama isyanında rol almıştır.

Hama katliamı esnasında kurtulmayı başaran Suri İspanya'ya iltica etmiş burada İspanyol bir bayanla evlenmiştir. 1987 yılında Afgan Rus harbine katılan Suri 2001 yılında da ABD işgaline karşı savaşmıştır 1997 yılında bir çok Avrupa ülkesini gezen Suri, bir dönem İslami Çatışmalar Araştırmaları Birimi isimli bir kurum açıp yönetmiştir

 

Kitap: Sözlerin En Güzeli

01012015221412.jpeg

Yazarı: Ebu Katade el Filistini

4ktb.jpg

Kitap: 40 Hadis

 5ktb.jpg

 

 Kitap: İslam Alametleri 

6ktb.jpg

Yazarı: Abdulhakim Hassan

Kitap: Şehadetin Fazileti, Güzel Sonların ve Daha Fazlasının Talep Edilmesiyle İlgili 40 Hadis

7ktb.jpg

Kitap: Allah İslam'a Zafer Hazırlıyor

8ktb.jpg

Yazarı: Dr. Enver El Evlaki 

9ktb.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum