1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Anlaşma İşe Yarayacaksa Rus Bombardımanı Durmalı"
"Anlaşma İşe Yarayacaksa Rus Bombardımanı Durmalı"

"Anlaşma İşe Yarayacaksa Rus Bombardımanı Durmalı"

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, "Özellikle Rusya, terör gruplarına saldırdığını iddia etmesine rağmen, aşırılıkla ilgisi olmayan grupları ve sivilleri bombalamayı sürdürüyor. Bu anlaşma işe yarayacaksa, bu bombardıman durmalı" dedi.

12 Şubat 2016 Cuma 12:46A+A-

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip HammondUluslararası Suriye Destek Grubu görüşmesinde varıldığı açıklanan anlaşmayla ilgili olarak, bunun ancak Esed rejimi ve destekçilerinin davranışında büyük bir değişiklik olması halinde başarıya ulaşabileceğini söyledi.

Almanya'nın Münih kentinde yapılan Uluslararası Suriye Destek Grubu görüşmesinde varılan anlaşmayla ilgili yazılı açıklama ya Hammond, bunun Suriye’de bir hafta içinde çatışmaların durdurulmasını, kuşatma altındaki insanlara insani yardım ulaştırılmasını ve siyasi geçişi hedefleyen müzakerelerin hızlanmasını kolaylaştırmayı amaçladığını bildirdi.

Anlaşmanın, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun bütün üyeleri tarafından tam ve gereğince uygulanması halinde, katliamların ve acıların azaltılması yönünde önemli bir adım olacağını belirten Hammond, şunları kaydetti:

"Bu anlaşma ancak Suriye rejiminin ve destekçilerinin davranışında büyük bir değişiklik olması halinde başarıya ulaşabilir. Özellikle Rusya terör gruplarına saldırdığını iddia etmesine rağmen aşırılıkla ilgisi olmayan grupları ve sivilleri bombalamayı sürdürüyor. Bu anlaşma işe yarayacaksa, bu bombardıman durmalı. Muhalif grupların hedef alınması sürerse, çatışmalar sona ermez.”

AA

HABERE YORUM KAT