1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Anketler, İlk Hedefiniz Koalisyon!
Anketler, İlk Hedefiniz Koalisyon!

Anketler, İlk Hedefiniz Koalisyon!

Mustafa Kemal’in Askerleri, Türkiye’yi yeniden asrı-saadete yani Tek Parti dönemine değil de tabiin dönemine yani DSP-MHP-ANAP koalisyon dönemine döndürmeye azmetmişler. Gözümüz aydın diyelim bari.

23 Nisan 2015 Perşembe 09:22A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Ani manevra kabiliyetleri ve ölümcül düşmandan partner, partnerden düşman yaratma becerileri çok yüksek olan Mustafa Kemal’in Askerleri 7 Haziran seçimleri sürecine sıkı asılıyor. Sol, sağ, liberal, Türk veya Kürt ulusalcısı siyasal aktörler AK Parti düşmanlığı şemsiyesi altında açık-örtülü yeni bir ittifaka çoktan girdiler bile. Şiddet ve sokak seçeneğini şimdilik geri çektiler. Propaganda ve anketleri daha bir ileri çıkardılar.

Kısa bir zaman öncesine kadar anketler, seçim sandıklarının aksine genellikle TSK’nın emir ve görüşlerine uygun sonuçlar verirdi. Sosyologlar, psikologlar, saha araştırmacıları seferber olur ve ‘irtica’ya karşı laiklik hassasiyetinin halta nasıl bir öfke ve patlamaya sebep olacağını gayet objektif olarak öngörürlerdi. Şimdilerde aynı sosyologlar, psikologlar, saha araştırmacıları Erdoğan ve Davutoğlu nezdinde “otoriterizm ve yolsuzlukla” eşitledikleri ‘saltanat’ rejimine karşı “özgürlük ve zenginlik” içinde ‘bir arada yaşamayı’ vadeden CHP ve HDP adına seferberlik ilan etmiş durumda.

Yazının Devamı >>>