1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Anketler Halkın Direnişten Yana Olduğunu Ortaya Koydu
Anketler Halkın Direnişten Yana Olduğunu Ortaya Koydu

Anketler Halkın Direnişten Yana Olduğunu Ortaya Koydu

Batı Yaka'da Fetih gerilerken direnişe, dolayısıyla da Hamas'a destek artıyor.

16 Eylül 2014 Salı 18:33A+A-

İşgal altındaki Batı Yaka’nın Nablus şehrinde bulunan Filistin En-Necah Üniversitesi'ne bağlı Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin yaptığı anket, Filistin halkının işgale karşı direniş anlayışını benimsediğini ve buna mukabil Fetih hareketinin fazlasıyla gerilediğini ortaya koydu.

11-13 Eylül arasında yapılan ve sonuçları bugün (16 Eylül Salı) yayınlanan kamuoyu yoklamasına göre katılımcıların %76.3’ü direnişin Siyonist hedeflere füze atmasını destekliyor ve işgal hükümetinin son Kahire görüşmelerinde verdiği sözleri tutmadığını düşünüyor.

Yine katılımcıların %82.9’u Gazze savaşından işgal hükümetini sorumlu tutarken, %6.5’i Hamas ve diğer direniş gruplarını sorumlu tuttu. Katılımcıların %72.8’i ise yakında yine Gazze’de savaşın çıkacağı yönünde görüş beyan etti.

Katılımcıların %91.2’si işgal rejiminin daha çok sivilleri hedef aldığı yönünde görüş beyan ederken, katılımcıların %4.3’ü Hamas ve diğer direniş gruplarının sivilleri hedef aldığını belirtti.

Yine katılımcılardan %57.5’i Batı Yaka’da üçüncü intifadanın başladığını söylerken, %49.3’ü silahlı direnişi destekledi. Buna mukabil %44.2’si buna karşı çıktı.

Ankete katılanlardan %82.5’i yapılacak başkanlık seçimine katılacağını, bunlardan %26’sı Hamas adayına, %25.6’sı da Fetih adayına oy vereceğini belirtti.

"Şimdi parlamento seçimi olursa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusuna cevap veren katılımcılardan %28.2’si Hamas’a, %25.9’u Fetih’e oy vereceğini açıkladı.

Siyasi eğilimleriyle ilgili sorulan bir soruya göre Hamas ve Fetih’i destekleyenlerin oranı %25.7 iken, İslamî Cihad’ın %4, Halk Ceplesi’nin %2.8, Demokratik Cephe’nin %1.1, Ulusal Girişim’in %0.5, Halk Parti’nin %0.4 ve Feda Partisi’nin destekçilerinin oranı da %0.2 olarak çıktı. 

 

HABERE YORUM KAT