1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Ankara'da İdamlara Karşı Adalet Nöbeti Başladı
Ankara'da İdamlara Karşı Adalet Nöbeti Başladı

Ankara'da İdamlara Karşı Adalet Nöbeti Başladı

Mısır’da cunta yönetiminin darbe karşıtı 529 kişi hakkında verdiği idam kararına karşı Ankara’da çadır kurularak “Adalet Nöbeti” tutulmaya başlandı.

21 Nisan 2014 Pazartesi 00:07A+A-

İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu Mısır'daki idam kararlarını Ankara Abdi İpekçi Parkında 10 gün sürecek olan etkinliklerle protesto edecek.

Etkinliklerin ilk gününde platformu temsilen farklı STK'lardan konuşmacılar söz aldı. İlk olarak 17.29’da haklarında idam kararı verilen 529 Müslüman Kardeşimiz için beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı. Kuran tilaveti ve meal okunmasıyla başlayan program Metin Mahitapoğlu'nun İnsanlık İçin Sessiz Kalma Platformu adına yaptığı konuşmayla devam etti. Platformun amacından ve programın içeriğinden bahseden Metin Mahitapoğlu Mısır'daki idam kararlarına karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti. Akabinde platform gençleri adına sahneye çıkan Musab Akdeniz Mısır'daki direnişin içinde gençlerin bulunması hasebiyle bu tarz etkinliklerde gençlerin bulunması gerektiğine değindi. Programa Muhammed Eviz'in seslendirdiği Vera şiiri ve çalınan ezgilerle devam edildi. Sonrasında Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi temsilcisi Hüseyin Gazi İmam Hatip gençleri adına bir konuşma yaptı. Program Feyza Deliktaş'ın okuduğu şiirle devam etti. Programın devamında İlim Yayma Cemiyeti Eğitim Müdürü Uğur Elaman gelinen noktada Müslümanların durumunu değerlendirdi ve verimli çalışmalar ortaya koymak için sürekliliğin gerekliliğinin altını çizdi. Daha sonra aramıza katılan Mısırdaki Direnişin şahitlerinden Gazi Üniversitesi öğrencisi Mısırlı Usame darbe sürecindeki anılarını bizlerle paylaştı.  Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Özgür-Der Ankara şube başkanı Abdurrahman Çeliker söz aldı. Çeliker Ortadoğu intifada sürecine değindi ve Mısırdaki sürecin bunun devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Zalim General Sisi'nin seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı Mursi'den yönetimi Avrupa destekli askeri darbeyle aldığını vurgulayan Çeliker Mısırlı Müslümanların ihvan hareketine verdiği desteğin arkasında durması karşısında telaşa kapılan firavun Sisi'nin meydanlarda başlattığı katliamları düzmece mahkeme kararlarıyla sürdürmek istediğini ifade etti. Daha sonra Ankaralı Müslümanların bugün burada bu düzmece kararlara karşı tepkilerini ortaya koymak için toplandığını ve bu tür organizasyonların Allah'ın izniyle artarak devam edeceğini belirterek sözlerini noktaladı. Programın sonunda sahne alan Grup Yürüyüşün Mısır ve Suriye intifadalarına adadığı şarkılarına Ankaralı Müslümanlar coşku ile eşlik etti.

İnsanlık için Sessiz Kalma Platformu’na destek veren  STK'lar

Akabe Derneği, Akıncılar Derneği, Ankara Eğitim Bir-sen 1 Nolu Şubesi, Başkent Kadın Platformu, Çatı-Der, Hak-İş Konfederasyonu,İlk der, İlim Yayma Cemiyetin, İnfak Vakfı, İmam Hatipliler Platformu, Mazlumder, Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı, Nene Hatun Derneği, Özgür-Der, Özgür Eğitim-Sen, Server Vakfın,  Şehir ve Medeniyet Derneği, Ümran Hareketi , Vahdet Vakfı

Haber: Mustafa Halil Aydın

ankara-20140420-1.jpg

ankara-20140420-2.jpg

ankara-20140420-3.jpg

ankara-20140420-4.jpg

ankara-20140420-5.jpg

ankara-20140420-6.jpg

ankara-20140420-7.jpg

ankara-20140420-8.jpg

 

HABERE YORUM KAT