1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Amnesty: "İsrail'in Arazi Gaspı Kararı Gayri Meşru"
Amnesty: "İsrail'in Arazi Gaspı Kararı Gayri Meşru"

Amnesty: "İsrail'in Arazi Gaspı Kararı Gayri Meşru"

İşgal rejiminin Batı Yaka'da 4000 dönüm araziyi gasp edip Yahudi yerleşkelerini genişletme kararı almasına bir tepki Af Örgütünden geldi.

02 Eylül 2014 Salı 19:35A+A-

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), işgal yönetiminin Batı Yaka'da Filistinlilere ait 4000 dönüm araziyi gasp etme kararının gayri meşru olduğunu belirterek, kararın derhal iptal edilmesini istedi.

Örgütün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Philip Luther, dün (1 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin Yahudi yerleşkelerine yeni araziler katma kararının gayri meşru olduğunu ve tamamen durdurulması gerektiğini, kararın sadece uluslararası hukuka aykırı olmakla kalmadığını, aynı zamanda uzun vadede Filistinlilerin daha çok hak ihlaline uğramalarına yol açacağını söyledi.

Haberlerde işgal hükümetinin bu kararı üç yerleşimcinin El-Halil'de kaçırılarak öldürülmesinin intikamı olarak aldığına işaret edildiğini bildiren Luther, bunun Filistinlileri topluca cezalandırma anlamına geldiğini ve İsrail'in uluslararası hukuktan uzaklaşma yolunda yürümeyi sürdürdüğünü belirtti.

İşgal rejimi askeri yönetimi tarafından ilan edilen planın seksenli yıllardan bu yana gerçekleştirilecek en büyük toprak gaspı olduğunu ifade eden Luther, İsrail'in Batı Yaka arazilerinin yüzde 40'ını "devlet arazisi" ilan ettiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT