1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Amerikan Askeri Dehşet Saçtı: 16 Ölü
Amerikan Askeri Dehşet Saçtı: 16 Ölü

Amerikan Askeri Dehşet Saçtı: 16 Ölü

Afganistan'daki işgalci birliğinden kaçan bir Amerikan askeri kadın, çocuk Afgan halkına saldırdı: 16 ölü!

11 Mart 2012 Pazar 16:48A+A-

Afganistan halkı, işgalin faturasını ağır bir şekilde ödemeye devam ediyor...

Kandahar'daki işgal birliğinden şafak vakti firar eden, bunalımdaki Amerikan askeri, makineli tüfeğiyle sokakta gördüğü sivillere rastgele ateş açmaya başladı. 

Gözü dönmüş asker sadece sokaktaki insanlara mermi yağdırmakla kalmadı. Evlerin de içine girdi. Kadın, çocuk, yaşlı demeden önüne çıkan herkese ölüm saçtı.

Kandahar'da sabahı ilk saatlerince tam bir can pazarı yaşanmasına sebep olan olayda 16 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Bu korkunç katliamdan sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi üssüne dönen Amerikalı asker tutuklandı. Afganistan'daki NATO öncülüğündeki çok uluslu güç, yaşanan bu olayla ilgili olarak Kabil yönetiminden ve Afgan halkından özür diledi, ayrıca soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ancak işgal devam ettikçe bu tür vakaların yaşanmasının kaçınılmaz olduğu da biliniyor.

İsmi açıklanmayan askerin, başçavuş rütbesinde olduğu bildirildi.

Afganistan'da iki hafta önce bir Amerikan askeri üssünde Kur'an-ı Kerim ve dini kitapların yakıldığının ortaya çıkması ülkede büyük infiale yol açmış, çıkan olaylarda 6'sı Amerikan askeri, 39'u Afgan sivil, 45 kişi ölmüştü.

Kandahar'da yaşanan bu vahşetin, Washington'un destek verdiği Hamid Karzai yönetimine büyük sıkıntılar yaşatacağı ve Taliban'ın elini daha da güçlendireceği yorumları yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT