1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amerika'dan Diyarbakır'a Kurtarma Helikopteri
Amerika'dan Diyarbakır'a Kurtarma Helikopteri

Amerika'dan Diyarbakır'a Kurtarma Helikopteri

Rusya uçaklarının Türkiye sınırındaki ihlal ve tacizleri NATO tarafından yakından izleniyor. Amerikan Hava Kuvvetleri, düşen uçakların pilotlarını kurtarma konusunda uzman bir helikopter birliğini Diyarbakır'a askeri hava üssüne gönderdi.

07 Ekim 2015 Çarşamba 16:46A+A-

Amerikan Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı Diyarbakır Hava Üssü’ne küçük gruplar halinde askeri destek birlikleri göndermeye başladı. Düşen uçakların pilotlarını bulma ve kurtarma konusunda uzman helikopter birlikleri, koalisyon güçlerinin Suriye’de yürüttüğü saldırılara destek için göreve başladı.

Rusya uçaklarının Türkiye hava sahasına yönelik ihlallerinin dikkatleri Suriye’de hava saldırıları düzenleyen müttefik güçlerine çevirdiği bir dönemde, konuyla ilgili açıklama NATO’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı ve Amerikan Avrupa Komuta Merkezi Komutanı olan Orgeneral Phillip Breedlove’den geldi.

Amerika ve Türkiye’nin eski NATO müttefikleri oldukları kadar, Amerikan Hava Kuvvetleri’nin de Türkiye Hava Kuvvetleri ile ortak çalışma konusunda uzun bir geçmişinin olduğunu belirten Orgeneral Breedlove, söz konusu destek birliklerinin Irak ve Suriye’de yürütülen hava saldırılarında personel kurtarma operasyonlarına katılmak amacıyla konuşlandırıldığını belirtti.

Amerikalı komutan, “Diyarbakır Askeri Üssü'nde Türk hükümetinin misafiri olacağız. Bu bölgede sürekli bir Amerikan varlığı için bir planlamamız bulunmuyor” sözleriyle görevlendirmenin sahada doğan ihtiyaçlar doğrultusunda yapıldığının altını çizdi. 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT