1. HABERLER

  2. HABER

  3. Amerika'da Müslümana Terörist Muamelesi
Amerikada Müslümana Terörist Muamelesi

Amerika'da Müslümana Terörist Muamelesi

FBI ajanları ABD'de yaşayan İslam mensuplarını zararlı teröristler olarak gören/gösteren bir dizi eğitimden geçiriliyor.

04 Ekim 2011 Salı 19:02A+A-

Merkezi ABD'de bulunan www.wired.com adlı internet sitesinin haberine göre ülkenin iç güvenliğinden sorumlu FBI ajanları ABD'de yaşayan İslam Dini mensuplarını zararlı teröristler olarak gören/gösteren bir dizi eğitimden geçiriliyor.

Peygamberimizle ilgili gerçek dışı bilgilerin verildiği eğitim kapsamına müslüman vatandaşların hayırseverlik girişimleri ise “cihat için fon sağlama mekanizması” olarak değerlendiriliyor.

Sunumlarında İslam Eşittir Terörizm Vurgusu Var

FBI’ın Virginia eyaletinin Quantico kentinde bulunan eğitim merkezinde gösterilen tabloda "bir Müslüman ne kadar dindarsa, o kadar aşırı olabilir" denilerek İslam'a ve Müslümanlara bakış açısı net bir biçimde ortaya koyuluyor. FBI’ın eğitim için hazırladığı sunumlardan birinde de “Kuran’ın Allah’ın değişikliğe uğramamış sözü olarak görülmesine devam edildiği sürece bir ılımlaştırmanın mümkün olmayacağı” öne sürülüyor.

Amerikan Anayasasına Aykırı

İnternet sitesi ortaya çıkan FBI ders dokümanlarının içeriğini eleştirirken, bu türlü bir eğitimin Amerikan Anayasası tarafından dini inançları garanti altına alınmış milyonlarca Amerikalı'yı terörist olarak kabul ettiğine vurgu yapılıyor. Haberde ayrıca böylesi gerçek dışı kabullerin, FBI, sıradan Amerikalıları bile potansiyel teröristler olarak resmedeceği ve bunun terör örgütü El Kaide’nin elini güçlendireceği anlatılıyor.

Müslümanlar Takiplerden Şikayetçi

İnternet sitesinin haberinde, özellikle son birkaç yıldır Amerikalı Müslümanların haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarının İslami topluluklara ait merkez ve camilerin bulunduğu yerlerde artan FBI ve polis varlığından şikayetçi olduğuna da dikkat çekiliyor. Vatandaşların "anti terörizmle mücadele" adı altında en tabii davranışlarının kısıtlanmasından endişe ettikleri belirtiliyor. (TRT)

HABERE YORUM KAT