1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Amerika Bizimle Felsefe Yapıyor da Rusya’nınki ne?
Amerika Bizimle Felsefe Yapıyor da Rusya’nınki ne?

Amerika Bizimle Felsefe Yapıyor da Rusya’nınki ne?

​​​​​​​ABD aradan çekilir çekilmez karşımıza Esed rejiminin dikilmesi, Afrin’e operasyonu topraklarına saldırı sayacaklarını söylemesi, anında savunma düzenine geçip karşılık vermekle tehdit etmesi filan tesadüfe benzemiyor. Ruslar söyletiyor olmasın!

20 Ocak 2018 Cumartesi 00:16A+A-

Türkiye'nin olası Afrin operasyonu ile ilgili ABD tarafından yapılan açıklamaların Türkiye'nin 'ateşini düşürmek' niyetiyle yapıldığını vurgulayan Akif Beki, diplomaside çokça yapılan bir taktik ile Türkiye’yi bu operasyondan vazgeçirmeye çalıştığını belirtiyor. Yazısının ikinci bölümünde ise Beki, ABD ve Suriye rejimi tarafından yapılan açıklamaların Afrin meselesinde asıl muhatabın Rusya olduğu mesajları içerebileceğini, Genelkurmay Başkanı Akar ve MİT Müsteşarı Fidan'ın Moskova ziyaretlerinin de bu mesajla ilgili olabileceğini vurguluyor.

Akif Beki’nin Karar gazetesindeki söz konusu yazısı:

"Görünen o ki Türkiye, kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kalacak.

Washington’daki ‘dostlar’ı da Türkiye’nin elini tutmayacak, bundan alıkoymaya çalışmayacak.

Afrin’de operasyonlarının olmadığını, harekat alanları içinde buranın yer almadığını bildirdiklerine göre...

‘Vurursanız vurun, bize ne’ edasıyla Afrin YPG’sini neredeyse hiç sahiplenmediklerine göre...

ABD’nin Afrin’e girmemize esaslı bir itirazı yok, karşımızda durmayacaklar.

Dün bu tablo belirginleştikten sonra, Genelkurmay Başkanı Akar’la MİT Müsteşarı Fidan apar topar Moksova’ya uçtu.

İster istemez şunu düşündürüyor: Afrin konusunda yanlış kapıyı yumrukladığımız sonucuna mı varıldı ki... Washington’dan önce bağlanmış olması gereken Moskova’ya şimdi gidiliyor?

Ve ABD bize Afrin’in Rus himayesine düştüğünü, oradaki YPG’yi Rusya’nın kontrol ettiğini, asıl anlaşmamız gerekenin de Moksova olduğunu mu anlatmak istiyor?

Çünkü ABD aradan çekilir çekilmez karşımıza Esad rejiminin dikilmesi, Afrin’e operasyonu topraklarına saldırı sayacaklarını söylemesi, anında savunma düzenine geçip karşılık vermekle tehdit etmesi filan tesadüfe benzemiyor. Ruslar söyletiyor olmasın!"

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum