1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'dan Suriye Direnişine Bin Selam!
Amasyadan Suriye Direnişine Bin Selam!

Amasya'dan Suriye Direnişine Bin Selam!

Esed zulmü Amasya'da Özgür-Der Amasya Şubesinin yaptığı bir eylemle protesto edildi.

17 Mart 2012 Cumartesi 15:10A+A-

Suriye İntifadasının yıldönümü dolayısıyla Amasya Özgür-Der Temsilciliğince gerçekleştirilen eylemde Esed rejimi lanetlenirken, direniş selamlandı.

Özgür-Der Amasya temsilciliği Yavuz Selim Meydanında bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Suriye’de devam eden zulme karşı tepkisini ortaya koydu. Özgür Eryiğit’in takdimi ile başlayan eyleme katılan topluluk “Katil Esed Hesap Verecek”, “ İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti”, “Amasya’dan Humus’a Direnişe Bin Selam” sloganlarıyla kardeşlerinin yanında olduklarını haykırdı.

100’den fazla kişinin katıldığı eylemde topluluğa hitap eden Özgür-Der Amasya Temsilcisi Serdal Benli Suriye’de süregelen katliamlar karşısında Müslümanlar olarak safımızın net olması gerektiğine vurgu yaptı. Direnişe ilişkin karalama kampanyalarının yoğun biçimde sürdürülmesini ibretle izlediklerini belirten Serdal Benli İslam coğrafyasının pek çok bölgesinde yaşanan mücadeleler gibi Suriye’de yürütülen mücadelenin de onurumuz olduğunu ifade etti. Bunca zorluğa ve imkansızlığa karşı Suriye’de Baas zulmüne izzetle direnen kardeşlerimizin mücadelelerinin örnek alınması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da tam bir yıldır yaşanan vahşet karşısında susmanın, tepkisiz kalmanın açık bir suç ortaklığı olduğunu ifade etti. Suriye’de yaşanan katliamlar karşısında dünya egemenlerinin umursamazlığının şaşırtıcı olmadığını, zaten dünya müstekbirlerinden Müslümanlar için kaygı duymalarının beklenemeyeceğinin altını çizen Kaya sorumluluk duyup, harekete geçmesi gerekenin Müslümanlar olduğunu, bizler olduğumuzu hatırlattı. Zulme ve saldırıya maruz kalan kardeşlerimizin yanında yer alıp zalimlerde beri olduğumuzu haykırmanın Mümin olma vasfımızın temel bir tezahürü olduğunu hatırlatan Kaya kardeşlerimizin yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda da etkin çabalar geliştirmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Suriye rejimince tutuklanan Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizle ilgili olarak da duyarlılık çağrısının yapıldığı eylemde, bu iki gazetecinin bir an önce serbest bırakılması için sorumluluk sahibi herkesin ve kurumun harekete geçmesi gerektiği vurgulandı. 

Haksöz-Haber

dsc_0016.jpg

dsc_3294.jpg

dsc_0008.jpg

dsc_0015.jpg

dsc_0013.jpg

Yapılan Basın Açıklamasının Tam Metni:

BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE SURİYE İNTİFADASINA BİN SELAM

17 Mart 2012

Bugün Suriye intifadasının birinci yıl dönümü. Bizler Amasyalı Müslümanlar olarak Baas çetesinin yapmış olduğu katliamlar karşısında Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız. Allah’a hamd ediyoruz ki bu büyük vahşet karşısında Suriyeli kardeşlerimiz direniyor ve direndikçe de özgürleşiyor.

Suriye de Baas çetesinin katliamları bir yıldır sürüyor. Resmi rakamlara göre yetmiş bin tutuklu, kırk bin yaralı, on bin şehidimiz var. Yüz binin üzerinde Suriyeli, Ürdün-Lübnan ve Türkiye’ye sığındı. Katliamın artması bu ülkelere kaçan sığınmacı sayısını her geçen dakika artırmakta. Sığınmacılar buralarda zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Bizler Misak-ı Milli sınırlarını aşan bir ümmetiz. Tıpkı bir insanın bedeni gibi. Bir yanımız Irak-Mısır-Libya-Tunus, bir yanımız Doğu Türkistan-Çeçenistan-Keşmir-Bosna, öbür yanımız Afganistan-Pakistan-Filistin Suriye... Bir insanın en çok neresi ağrırsa aklı da en çok orada olurmuş. Şu anda en çok Suriye başımızı ağrıtıyor. Şu anda en çok Suriye canımızı yakıyor. Kadınlara, kız çocuklarına tecavüz ediliyor. On üç -  on dört yaşındaki erkek çocukların boğazları kesiliyor. Bitmiyor; tanklarla toplarla kadınlar, bebekler katlediliyor.             

Birileri diyor ki bu emperyalizmin planı, Amerika’nın kışkırtması. Bizler de şu soruyu soruyoruz: On binlerce insan neyin karşılığında öldüler? Hangi maddi bedel, dünyalık makam insanları ölüme gideceklerini bile bile sokaklara dökebiliyor? Varsın birileri katliamı vahşeti görmezden gelerek olayları böyle açıklamaya devam etsinler, bizler Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız.            

Suriye’de Hafız Esed’in 1970 yılında darbeyle iktidarı ele geçirmesinden bugüne 42 yıl geçti. Tam 42 yıldır Suriye halkı Esed ailesinin diktası altında eziliyor. 1982 de Hama da yaşananlar bugün bütün Suriye’de yaşanıyor.            

Ne yazık ki bir yıldır halkına karşı topyekûn mücadeleye girişen Beşşar Esed, İran ve Lübnan Hizbullahı tarafından desteklenmeye devam ediyor. Bu destekleri devam ettikçe biz Müslümanlar tarafından itibarları gün geçtikçe azalıyor. Dileriz bu yanlışlarından biran evvel döner mazlumların yanında olurlar.   

Her şey çok açık! Bir tarafta gözünü kan bürümüş zalim bir katliam çetesi, bunun karşısında ise zulme ve zorbalığa karşı ‘Allahu Ekber, Lebbeyk ya Allah’ haykırışlarıyla ayağa kalkan bir halk var. Tam bir yıldır bu cinayet şebekesinin vahşiliklerine ve uluslar  arası kuruluşların ve güçlerin umursamazlığına karşı Suriye halkı izzetle direniyor. Baas rejiminin ve işbirlikçilerinin işlediği insanlık suçuna karşı tüm insanlığa özgürlük ve adalet için mücadelenin ve mümin vakarıyla direnişin somut bir örneğini sunuyor.

Buradan bir kere daha kardeşlerimizin bu güzel örnekliğiyle onur duyduğumuzu ifade ediyor, ödedikleri bu ağır bedellere rağmen zaferin Allah’ın izniyle Suriye halkının olacağına inancımızı tekrar ediyoruz. Ve başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünya halklarını Suriye’de yaşayan bu insanlık suçlarına karşı tavır almaya ve mazlumlarla dayanışmaya davet ediyoruz.

ÖZGÜR-DER AMASYA TEMSİLCİLİĞİ

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum