1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Amasya’dan Peygamberimize Saygısızlık Edenlere Tepki
Amasya’dan Peygamberimize Saygısızlık Edenlere Tepki

Amasya’dan Peygamberimize Saygısızlık Edenlere Tepki

Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliği Peygamberimize saygısızlık edenleri kınadıklarına dair ortak basın açıklaması yaptılar.

15 Ocak 2015 Perşembe 15:12A+A-

HAKSÖZ-HABER

Amasya’da faaliyet gösteren Hızır-Der ile Özgür-Der Amasya Temsilciliği, geçen hafta Paris’te Charlie Hebdo Dergisine yapılan saldırıyı bahane ederek, Türkiye’de İslam’a, Müslümanlara ve Peygamberimize hakaret yarışına girenler hakkında ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada birilerinin maskelerinin bir kez daha düştüğüne vurgu yapıldı.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:

PARİSTE CHARLİE HEBDO SALDIRISI VE BİR KEZ DAHA DÜŞEN MASKELER

15 Ocak 2014

Pariste yıllar önce peygamberimize hakaret içeren karikatürler yayınlamış olan Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırı, pek çok maskenin bir kez daha düşmesine vesile oldu.

Bu saldırıya Fransızların ve tüm batılıların gösterdikleri tepki kendi açılarından anlaşılır bir durum. Ama ya içimizdeki Fransızdan daha Fransızlara ne demeli?

İçimizdeki batı aşığı bu kesim bu saldırı vesilesiyle, hepimiz Charlie Hebdoyuz diyerek, İslam’a, Müslümanlara ve peygamberimize olan kinlerini kusmak için harekete geçip, meydanlara indiler ve basın yayın organlarında hakaret yarışına giriştiler.

Kelimenin tam anlamıyla kendi halklarına Fransız olan bu güruh, Fransızlardan bile daha Fransız. Batının çıkarlarını koruma ve İslam’a düşmanlık hususunda batılı efendilerinden daha şedit.

Hem Charlie Hebdo dergisinin, hem de bu bahaneyle harekete geçen batılıların İslam’a ve Müslümanlara olan saldırı hususunda, içimizdeki batıcı güruhun eline su dökemeyeceği çok açık.

İslam’a, Müslümanlara ve peygamberimize hakaret içeren saldırıları fikir özgürlüğü adına savunan bu güruh, ne hikmetse diğer dinlere ve mezheplere değil sadece ve sadece İslam’a ve Müslümanlara saldırıyı fikir özgürlüğü olarak görüyorlar.

Sonuçta imtihan dünyasındayız ve elbette iman etmeyenler olacak, cehennemde yer sıkıntısı da yok. Bizler ne batılıların ne de içimizdeki batı aşıklarının İslam’a ve Müslümanlara saygı duymalarını yada hoş görülü olmalarına da beklemiyoruz.

Zaten bizde onlara saygı duymuyor, hoş görmüyoruz. Hatta İslam’la ve Müslümanlarla mücadele etmeleri de küfürlerinin bir gereği ve tabidir. Onlardan tek beklentimiz bizim değerlerimizi tahkir ve tazyif, hakaret etmemeleri.

Bu arada, kendilerini Peygamberimizin en sadık takipçileri olarak görüp de, son zamanlarda peygamberimize hakaret eden güruhlarla paralelleşenleri de akıl ve izana davet ediyor, gittikleri yolun doğru yol olmadığını kardeşleri olarak bir kez daha hatırlatıyoruz.

Pariste Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı bahane ederek İslam’a, Müslümanlara ve peygamberimize saldırı, hakaret ve tazyifte bulunan içimizdeki batıcıları ise lanetleyerek Allah’a havale ediyor, halkımızın bu vesileyle bu güruhun gerçek yüzlerini göreceklerini ümit ediyoruz.

HIZIR-DER
ÖZGÜR-DER AMASYA TEMSİLCİLİĞİ     

 

HABERE YORUM KAT