1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya'da Darbecilere Protesto, Şehitlere Dua
Amasyada Darbecilere Protesto, Şehitlere Dua

Amasya'da Darbecilere Protesto, Şehitlere Dua

Mısır'da Gerçekleştirilen Askeri Darbe İle Darbecilerin Gerçekleştirdikleri Sabah Namazı Katliamı Amasya'da Protesto Edildi.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 00:30A+A-

Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Hızır-Der, Nehir-Der, İlim Yayma Cemiyeti ve İHH Amasya temsilciliğinden müteşekkil İslami kuruluşlar ve Taşova ilçesinden de kardeşlerin katılımıyla, 9 Temmuz Salı Günü Saat 17.30'da Amasya Yavuz Selim Meydanında kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Fehmi Gider tarafından okunan basın açıklamasında, Mısır'da gerçekleştirilen askeri darbenin reddedildiği, darbecilerin emriyle Pazartesi sabahı namaz kılan eylemcilerin kurşun yağmuruna tutularak 5'i çocuk ve 8'i kadın 52 eylemcinin şehit edilmesinin lanetlendiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, batılı ülkeler ile Suudi Arabistan ve İran gibi İslam şeriatıyla yönetildiklerini iddia eden ülkelerin ve İslam ülkelerindeki batılılaşmış laik ve sol kesimlerin darbeye direkt ve dolaylı destekleri eleştirildi.

Basın açıklaması esnasında açılan ''Darbeye sessiz kalanlar bu katliamın suç ortaklarıdır, Mısır'da darbenin karşısında Müslüman kardeşlerimizin yanındayız'' yazılı pankartların yanı sıra, ''Paşaların tankları susturamaz halkları, Müslüman zulme boyun eğmez, Mısır halkı yalnız değildir, Üzülme gevşeme Allah bizimle, Defol Sisi Seninleyiz Mursi'' şeklinde sloganlar atıldı.

Basın açıklaması Serdal Benli tarafından yaptırılan dua ile sona erdi.

amasya-20130709-2.jpg

amasya-20130709-3.jpg

amasya-20130709-4.jpg

amasya-20130709-5.jpg

Basın Açıklamasının Tam metni:

MISIR'DA YAPILAN ASKERİ DARBEYİ TANIMIYOR, ASKERİ CUNTANIN SABAH NAMAZI KATLİAMINI LANETLİYORUZ.

İslam dünyasının kalbi olan Ortadoğu da geçen üç yıllık süreç içinde halkların diktatör yönetimlere karşı başlattığı ayaklanmalar sonucu Mısır, Tunus ve Libya'da diktatörlükler devrilerek halkın İslami iradesi yönetime yansıtılmıştı. Bunlardan biri olan Mısır'da halkın seçimle işbaşına getirdiği Cumhurbaşkanı Mursi 3 Temmuz günü gerçekleştirilen bir askeri darbe ile görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Halkların iradesini hiçe sayan bu tür darbeci girişimlere ilkesel olarak karşı çıkıyor ve iradesi hiçe sayılan Mısır halkının yanında olduğumuzu haykırıyoruz.

İslami hareketlerin İslam dünyasında başlayan özgürlük hareketleri sonucu Tunus'ta, Mısır'da, Libya'da işbaşına gelmeleri tüm batılı güçler için bir kabus senaryosu haline geldi. Yine İslam dünyasında Suudi Arabistan veya Birleşik Arap Emirlikleri gibi güya İslam şeriatiyle yönetilen krallık yönetimleri İslami hareketlerin kendi krallık iktidarları için büyük tehlikeler ürettiğini gördüler. Suriye halkının ayaklanması ve mecburen silahlı mücadeleye başvurması yine bu katil rejimin yanında yer alan İran ve Rusya gibi ülkeleri telaşa sevk etti. Bunlara ilaveten İslam dünyasının dört bir yanında bulunan batıcı, seküler, liberal, solcu sınıflarında İslami hareketlerden ve İslami gelişmelerden memnun olmadıkları, Mısırdaki darbeye verdikleri direkt ve dolaylı desteklerinden açıkça görüldü.

Batılı güçlerin ve onların işbirlikçileri olan Batılılaşmış halk kesimlerinin demokrasi konusunda nasıl ikircikli bir tutum içinde olduklarını kendi yarattıkları putlarını işlerine yaramadığı zaman nasılda yediklerini bu olaylarda bir kere daha görmüş olduk. Halkın iradesi diyenlerin Mısırda son seçimlerde halkın yüzde 70'nin oyunu almış olan İslami hareketlere ve halka karşı darbe yapmaktan çekinmedikleri ve bundan büyük bir sevinç duyduklarını izledik. Türkiye deki benzer kesimlerin de bu darbedeki tavırları ve yine Türkiye'de olmasını istedikleri bir darbede nasıl davranacaklarını Taksim gezi olayları vesilesiyle hepimiz canlı olarak görme şansı bulmuştuk.

Pazartesi Sabahı Kahire'de Cumhurbaşkanı Mursi'nin tutulmakta olduğu Cumhuriyet Muhafızları binasının önünde sabah namazı kılmakta olan eylemcilerin üzerine askerlerce otomatik silahlarla ateş açılmasa sonucu aralarında 5 çocuk ve 8 kadınında bulunduğu en az 52 eylemcinin şehit olduğu, 300 ile 500 arasında eylemcinin yaralandığı, yaralıların önemli bir kısmının durumunun ağır olduğu ve askerlerce hastaneye sevk edilmelerine izin verilmediği bildiriliyor. Darbe sürecinde tutuklanan kardeşlerimize türlü işkenceler yapıldığı haberleri tarafımıza ulaşıyor.

Tüm darbe ortamı sıcaklığını korurken Batı ikiyüzlülüğünü sürdürmeye devam ediyor. Gezi olaylarında etrafı kırıp dağıtan çapulcular için günlük demeçler veren ve Tayyib Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan batılılar, demokratik seçimlerle işbaşına gelmiş ve halkın en az %52'sinin onayını almış bir cumhurbaşkanının askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılmasına ses çıkarmayarak dolaylı destek verirken, yapılan katliama kör ve sağır kalmaya devam ediyorlar. Seçilmiş bir iktidarı alaşağı eden böylesine alçakça bir darbeyi ilk önce yüz bin Suriyelinin katili olan Beşşar Esed'in, sonrasında Suudi Arabistan, BAE, Katar ve FKÖ lideri Mahmud Abbas'ın tebrik etmesi safları netleştirirken siyasal İslam'ı isteyenlerin sonunun darbe olacağını iddia eden Esed ile kendilerini siyasal İslamcı olarak nitelendiren İran ve Hizbullah'ın yan yana duruşları da ayrı bir ibretlik tabloyu ortaya koyuyor.

İnanmış kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf tutan insan denizi tüm firavunları boğar. Hz. Musa buna şahid oldu inşallah bugün biz de şahit olacağız. Bugün Mursi'yi ve İhvan'ı yalnız bırakmak demek Mısır'ı firavunun uşaklarına teslim etmek demektir. Mursi'yi ve İhvan'ı yalnız bırakmak demek Ortadoğu İslami intifadasını kesintiye uğratmak isteyenlere fırsat vermek, dün Taksim'de bugün Kahire'de yaşanan İslam düşmanlığı görüntülerini onaylamak demektir. Bugün Mursi'yi ve İhvan'ı yalnız bırakmak demek Şam'ı, Kudüs'ü ve Kahire'yi ABD, İsrail ve yandaşlarına teslim etmek demektir.

Amasya'dan Mısır askeri cuntasına ve tüm dünyadaki destekçilerine sesleniyoruz: seçilmiş iktidarın temsilcisi olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi derhal serbest bırakılmalıdır. Ordu derhal kışlasına çekilerek sorumlu kişiler yargılanmalı ve hak ettikleri cezalara çarptırılmalıdır. Muhammed Mursi'nin ve İhvan-ı Müslimin'in sonuna kadar yanındayız. Ümmetin kazanımlarının yok olmaması için dayan Mursi, dayan Müslüman Kardeşler, dayan Mısır diyoruz.

Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Hızır-Der, Nehir-Der, İlim Yayma Cemiyeti, İHH Amasya Temsilciliği

MISIR İÇİN YAPILAN DUA

Rabbimiz!

Her şeyin yaratanı, yaşatanı, sahibi ancak sensin. Her şeyin kendisine muhtaç olduğu, hiç kimseye muhtaç olmayan, sınırsız kudret ve yücelik sahibi hamid olan sadece sensin. Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü için kaydeden sensin ancak.

Rabbimiz!

Bu meydanda, senin huzurunda, senin şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri ve İslami bir yönetim için mücadele ettikleri için küresel küfür güçleri ve yerli işbirlikçileri tarafından askeri darbe ile yönetimden uzaklaştırılan ve katliama uğratılan Mısır Müslümanlarına olan İslami desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek için toplandık.

Rabbimiz!

Mısırda, Suriyede, Filistinde, Kafkasyada, Doğu Türkistanda, Arakanda ve dünyanın dört bir yanında sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri için, bu yolda mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm mü'minlere ve mücahidlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri derecede sabır nasib et.

Rabbimiz!

Senin yolunda cihad edenlere, yurtlarından sürülenlere, işkence ve eziyete uğratılanlara, şehit edilenlere ecirlerini eksiksiz ver. Onların senin dinini yaşama ve yaşatma uğrundaki bu şahitliklerini ve şehitliklerini kabul et ve bereketlendir.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında; her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi kıl. İslam düşmanlarının, hainlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların safında olmaktan, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut bizleri.

Rabbimiz!

Şu ilk gününü idrak ettiğimiz Hicri - Kameri 1434 Yılı Ramazan ayının, tutacağımız oruçların, anlayıp idrak ederek okuyacağımız Kur'anı Kerimlerin bereketiyle bizleri, ailelerimizi, tüm ümmeti; bilhassa zorlu imtihandan geçmekte olan Suriye ve Mısır halklarını bereketlendir.

Rabbimiz!

Ümmetin ve ümmete önderlik iddiasında bulunan İslamcıların zorlu imtihandan geçirildiği bu zorluk günlerinde hepimize yardım et. Ayaklarımızı hak üzere sabit kıl, bizleri dünyada senin taraftarlarından olma izzetiyle, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verme ve sonsuz cennete kavuşma nimetleriyle nimetlendir.

Velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum