1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Amasya Özgür-Der’den İdam Kararlarına Protesto
Amasya Özgür-Der’den İdam Kararlarına Protesto

Amasya Özgür-Der’den İdam Kararlarına Protesto

Özgür-Der Amasya Temsilciliği Mısır Askeri Darbe Mahkemelerinin 529 Müslüman Kardeşler Üyesini İdam Cezasına Çarptırmasını Protesto Ettiklerine Dair Bir Basın Açıklaması Yaptı

26 Mart 2014 Çarşamba 18:37A+A-

Özgür-Der Amasya Temsilcisi Serdal Benli konu ile olarak şunları söyledi.

MISIR’IN DARBECİ MAHKEMESİ, 20 DAKİKADA 529 EYLEMCİYİ İDAMA MAHKUM EDEREK, TİYATRO OYUNLARINA TAŞ ÇIKARTTI

Temmuz 2014’te yapılan askeri darbe neticesi, şu ana kadar en az 1800 civarında sivil eylemcinin rejimin tetikçileri tarafından katledildiği Mısır’da, hafta sonu yapılan ve ikincisi 20 dakika süren iki celsenin ardından, bir polisi öldürmekle suçlanan tam 529  İhvani Müslimin üyesi idam cezasına çarptırıldı.

Mısır'da demokrasi ve yargı adına, batının da alkışlarıyla seyirci olarak iştirak ve teşvik ettiği bir tiyatro oyunu oynanıyor. En ufak bir miras davasının bile yıllarca sürdüğünü, yüzlerce celse ile neticelenebildiğini göz önüne alırsak,  binlerce sayfalık iddianameyi okuyacak kadar zamanı bile kullanmayan bir mahkemenin topu topu iki celsede verdiği karar, ne kadar hukuka uygundur, bunu tartışmak bile abestir.

DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI ŞAMPİYONU BATI, MISIR’DAKİ DARBE VE HUKUKSUZLUKLARA GÖZ YUMMAYA DEVAM EDİYOR

Demokrasi ve insan hakları şampiyonu olarak, Gezi olaylarında ve tivıtırın kapatılmasında günlük demeçler veren batının, 529 eylemcinin idama mahkum edilmesini kenarından - ucundan bir kınamayla yetinmesi çok anlamlıdır.

Sadece Mısır’da yaşanan darbe süreci ve bu idamlar karşısındaki tutumu bile, batının insan hakları deyince sadece kendi insanlarının haklarını anladığını, demokrasiyi de kendi insanının İslam alemini kontrol altında tutma ve sömürmesi için bir araç – kılıf olarak kullanmakta olduğunu net olarak ortaya koymaktadır.

ERDOĞAN’A DİKTATÖR DİYENLER, MISIR’DAKİ GERÇEK DİKTATÖRÜ VE HUKUKSUZLUKLARI SEVİNÇLE ALKIŞLIYORLAR

Batının burada göstermelik kınamalarla işi geçiştirmesi kendi çıkarları açısından gayet normaldir. Lakin batıda ve doğuda azıcık vicdanı ve adalet duygusu olan herkesin bu yaşananlara gereken tepkiyi göstermesi ve Mısır'daki bu maskaralığa son verilmesi için elinden geleni yapması gerektiği açıktır.

Memleketimizde Gezi olayları esnasında, muhtemelen kazaen ölen bir çocuk için kıyameti koparan ve Erdoğan’ın istifasını isteyenler, 529 kişinin idama mahkum edilmesi hususunda ne buyuracaklar acaba? Aslında bunu sormak bile abes. Ne buyuracakları, bu güne kadar Mısır darbesine ve darbe sürecinde 1800 civarında eylemcinin katledilmesine adeta alkış tutmalarından belli.

MISIR’DA DARBEYE VE HUKUKSUZLUĞA KARŞI DİRENİŞ DEVAM ETMEKTEDİR

Basında yer almasa bile, Mısır'da gerçekleşen darbeden sonra direniş hala devam etmekte, darbe karşıtlarının hala sokaklarda eylem yapmaktadırlar. Mısır sokaklarında barışçıl eylemlerle taleplerini sürekli dile getiren halkın bu meşru barışçıl direnişini başka yerlere çekmek suretiyle gayri meşru hale getirmek isteyen darbeciler, bu tür Mahkeme kararları ile halkı silaha sarılmaya zorlamaktadırlar. Aynı durum Bangladeş'te de söz konusudur.

MISIR’IN DARBECİLERİ İSLAMA VE MÜSLÜMANLARA OLAN DÜŞMANLIKLARINI HER FIRSATTA ORTAYA KOYMAKTADIRLAR

Darbeciler, Mısır ile Filistin – Gazze’yi birbirine bağlayan ve Gazze halkının adeta nefes damarları olan tünelleri kapatıp bombalamak suretiyle İsrail'in bile yapmadığını yaparak, İslam’a olan düşmanlıklarını bir defa daha ortaya koymuşlardır.

Mısır Askeri cuntası, İslami hareketlere yönelik baskı ve zulümlerini artırarak İhvan’ı topyekûn yok etmeyi amaçlamaktadır. Lakin darbeye direnen Mısır halkı Allah’ın izni ile bu zulüm ve baskılara teslim olmayacak ve eninde sonunda silahsız zaferini kazanacaktır. İhvan’ı  Mısır darbecileriyle beraber “terör örgütü” ilan eden Suud gibi ülkelere rağmen, ümmet dayanışması ile zulüm çarkı kırılacaktır inşallah.

MISIR’IN ONURLU HALKINI VE GERÇEK CUMHURBAŞKANI MURSİ’Yİ AMASYA’DAN SELAMLIYORUZ

Bizler Amasya’lı Müslümanlar olarak Mısır darbesini tanımadığımız gibi, Mısır’ın sözde Mahkemelerinin bu gülünç kararlarını da tanımıyoruz. Mısır halkını ve İhvanı Müslimini haklı davasında sonuna kadar destekliyor, halen sözde Mahkemelerde tiyatrovari yargılamalara uğratılan Mursi’yi Mısır’ın gerçek Cumhurbaşkanı olarak tanıyor, Mursi’yi ve Mısır’ın onurlu halkını Amasya’dan selamlıyoruz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT