1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya Halkı Kudüs İçin Ayaktaydı
Amasya Halkı Kudüs İçin Ayaktaydı

Amasya Halkı Kudüs İçin Ayaktaydı

​​​​​​​Amasya ve İlçelerinde Kudüs'ün ABD tarafından Siyonist İsrail İşgal rejiminin başkenti ilan edilmesi protesto edildi.

09 Aralık 2017 Cumartesi 01:38A+A-

Amasya Gönüllü kuruluşlar birliği ( Gökbir) platformuna dâhil olan kuruluşlar 8 Aralık Cuma günü Cuma namazına müteakip Yavuz Selim meydanında Emperyalist A.B.D. başkanı Trump’ın Müslümanların selam yurdu olan ilk kıblemiz Kudüs’ü, İşgalci Siyonist İsrail’in başkenti olarak kabul etmesini lanetlemek için bir araya geldi. Ak parti teşkilatının da katılımıyla ve Amasya halkının yoğun bir katılım gösterdiği basın açıklamasında Küresel emperyalist güçlerin ve onların köleleştirdiği tüm devletlerin İslam coğrafyasının beldeleri olan Kahire’nin, Şam’ın,Bağdat’ın, Musul’un Kudüs’ün işgalinde aynı sorumluluğa sahip olduğu belirtildi. Tüm Dünya’nın gözleri önünde yaşanan işgaller, BM’nin onlarca kararına rağmen Kudüs’ün siyonistlerin başkenti ilan edilmesi demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi kavramların ikiyüzlülükten başka bir şey olmadığı belirtilen konuşmada Yaşanan bu işgaller, katledilen insanlarımız, alt üst edilen kadim şehirlerimiz tabiki bizleri derinden üzmekte olduğu fakat yaşanan bu zulümler günleri aramızda döndüren Rabbimizin izniyle Ümmet olma bilincimizi yeniden kazanacağımız mübarek günlere döneceği ifade edildi.

Basın açıklamasını Gök-Bir Platformu adına Amasya Memur-Sen başkanı Recep Eliaçık okurken, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek’te söz alarak Kudüs’ün müslümanlar için önemini ve Kudüs için sorumluluklarımızın ne olduğu hususuna değindi.Ümmet olma sorumluluğumuzu hatırlatan duayı ise Amasya İnsani yardım derneği başkan yardımcısı Fatih Akgül yaptı.

Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy, Erbaa ilçelerinde de eş zamanlı olarak cuma namazına müteakip şehir meydanlarında da ABD ve İsrail’i lanetleyen basın açıklamaları yapıldı.

Basın açıklamasında şu sloganlar atıldı: Mescidi Aksa onurumuzdur!,Yaşasın Küresel İntifade!,Yaşasın Filistin Direnişimiz!,Kahrolsun A.B.D Kahrolsun İsrail!

amasya-20171208-01.jpg

amasya-20171208-02.jpg

amasya-20171208-03.jpg

amasya-20171208-04.jpg

amasya-20171208-05.jpg

amasya-20171208-06.jpg

amasya-20171208-07.jpg

amasya-20171208-08.jpg

amasya-20171208-09.jpg

amasya-20171208-10.jpg

amasya-20171208-11.jpg

amasya-20171208-12.jpg

amasya-20171208-13.jpg

amasya-20171208-14.jpg

amasya-20171208-15.jpg

amasya-20171208-16.jpg

amasya-20171208-17.jpg

amasya-20171208-18.jpg

amasya-20171208-19.jpg

 

Basın Açıklamasının Tam Metni:

KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLARIN ONURUDUR!

Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım hafızalarımızda taze iken; Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken; Arakan’da naklen soykırımlarla kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kalmıştır.

SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜSDEN DEFOLMALIDIR!

Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir.Bir yandan ümmet coğrafyamıza ölümler yağdırılırken; bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cür’etinde bulunmuşlardır.

İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. TV’lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu "şımarık"lıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz.

İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması; son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, amerikadan, israilden değil Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.

Tüm dünya üzerindeki Müslüman topraklarının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülürken; kan akan coğrafyalarındaki tetiği sıkan elin aynı gücü arkasına aldığını çok iyi biliyoruz. Dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da Hakkın daveti ezan susturulmaya çalışılırken; avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken bu mezalimi dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur.

Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını ret ediyoruz.

HALEP’TEN KUDÜSE YAŞASIN KÜRESEL İNTİFADA

Filistin’de, Suriye’de, Mora’da, Cezayir’de, Doğu Türkistan’da, Etiyopya’da, Bosna’da, Arakan’da yaşanan kıyımlar gözümüzün önünde iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz. Sömürgeci ülkeler ırkçı Siyonizm ideası merkezinde ilkel, barbar ve bencilce daha fazla tüketim ve İslam düşmanlığı motivasyonları ile yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklemektedir.

Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki;

Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek; okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir.

Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz.

Şu açıkça bilinmelidir ki;

Newyork’un 1 gece aydınlanması için tüm ümmet coğrafyamızı ateşe atanlar için; Kudüs’ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır.

Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır.

Şimdi,

İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, İlk kıblesine el uzatılan İslam Dünyasının mensuplarına sesleniyoruz;

Şimdi;

Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinize, ümmetin mes’elelerine sağır, dilsiz kalacak; görmezden geleceksiniz?

Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların mes’elesi değil; tüm İslam âleminin namusudur.

Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz!

Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir.

Ey İman edenler!

Hangi düşünce ve güç dengesi sizi Allah (cc) yolunda mücadele etmekten, Hakkı müdafaa etmekten alıkoyuyorsa bilin ki bu Allah’ın razı olduğu bir şey değildir! Bir gün ateş sizi çemberi içerisine almadan harekete geçiniz! Irk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakıp siz Ey Müslümanlar Allah yolunda birleşiniz.

GÖKBİR (GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR BİRLİĞİ):

MEMUR-SEN / İLİM YAYMA CEMİYETİ / EĞİTİM BİR-SEN / İHH / ÖZGÜR-DER/ ASKON/ ALTINOLUK DERNEĞİ/ HAYRAT VAKFI/ TÜMSİAD/ SULTAN BEYAZIT VAKFI/ NEHİR DERNEĞİ/ ENSAR VAKFI/ ADER/ AHİMDER/ AMASYA EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI/ ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ/ BUHARA DERNEĞİ/ DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ/ DÜNYA GENÇLİK VE ÇOCUK DERNEĞİ /EVRENSEL HAFIZLAR DERNEĞİ/ GAYE VAKFI/ ÖZLENEN AY DERNEĞİ/ DOSTA DOĞRU DERNEĞİ/YARIM ELMA DERNEĞİ/AMASYA KÜLTÜR DERNEĞİ

DİĞER KATILIMCILAR;

AK PARTİ İL TEŞKİLATI

ALPERENLER OCAĞI

DUA METNİ

Euzu billahihimineşşeytanirracim. Bismillahirahmanirrahim.

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ ﴿١﴾

Ey aziz ve hamid olan Allahım, şu mübarek Cuma gününde sırf senin rızan için çevresini mübarek kıldığın, İlk kıblemiz olan, Peygamberlerin mirası olan onurumuz ve namusumuz olan Mescidi Aksanın bulunduğu Kudüs şehri üzerinde ABD, Siyonist İsrail ve emperyalistlerin yaptıkları planların karşısında olduğumuzu, onların aldıkları kararı tanımadığımızı, zalimlerin karşısında mazlumların yanında olduğumuzu ortaya koymak için bu meydanda toplandık. Şahitliğimizi kabul eyle.

Ey aziz ve intikam sahibi rabbimiz, Ey plan kuranların en hayırlısı olan rabbimiz, Geçmişte nasıl fravunların, nemrudların, ebrehelerin planlarını başlarına geçirdiysen ABD, Siyonist İsrail ve emperyalistlerin Kudüs ve Müslümanlar üzerinde kurdukları planları da boşa çıkar, onların planlarını başlarına geçir, onları kahru perişan eyle ya rabbi.

Ey malik olan Allahım, her şeyin maliki sensin, hesap gününün sahibi sensin, yalnız sana kulluk eder yalnız senden yardım dileriz. Bizleri dosdoğru yoluna kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna ilet, gazaba uğramışların ve sapıtmışların yoluna iletme.

Ey kuddüs olan Allahım, hayatımızdaki kutsalları sen belirlersin. Kabe bizim kutsalımızdır, Mescidi aksa bizim kutsalımızdır. Senin bize gönderdiğin kitaplar ve peygamberler kutsalımızdır. Ya rabbi kutsallarımız çiğnenirken bizleri seyredenlerden eyleme. İzzeti sadece senin yanında arayanlardan eyle. Üç kuruşluk dünya menfaati uğruna kutsallarını satanlardan eyleme.

Ey esenlik ve barışın kaynağı olan esselam olan rabbimiz, sana hamd ediyoruz. Gönderilen bütün peygamberlere selam olsun, zalimler karşısında izzetli ve onurlu davranan, malıyla canıyla cihad eden tüm müminlere selam olsun, Kudüse gönül vermiş Mavi Marmara şehitlerine ve gazilerine selam olsun, Şeyh Ahmed Yasine selam olsun. Hamasa selam olsun, ihvana selam olsun, zalimlerin karşısında duran mazlumların yanında olan tüm Müslümanlara selam olsun.

Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allahım, bizler ümmet olarak sorumluluklarımızı unuttuk, dünyaya dalıp ahireti arkaya attık. Dünyada zulüm, ifsad her tarafı sarmışken vurdumduymaz olduk. Müslüman coğrafyalarında akan kanların, yaşanan bu zulümlerin sebebi ümmet olma şuurumuzu yitirmemiz ve parçalanmamızdır. Ya rabbi üzerimizdeki bu ataleti atıp ayağa kalkmayı ümmet olarak bizlere nasip eyle. Bizleri ümmet olma şuuruna eriştir. Aramıza ayrılık tohumları ekmeye çalışan şeytan ve dostlarına fırsat verme. Bizlere feraset ve basiret nasip eyle. Bizlere rahmetinle muamele eyle. Günahlarımızı affet.

Ya Zülcelali vel ikram olan Allahım, Sırf rabbimiz Allahtır dedikleri için Filistinde, Suriyede, Arakanda, Irakta, Doğu Türkistanda… daha adını anamadığımız tüm coğrafyalardaki kardeşlerimize yardım eyle, onlara en yakın zamanda zaferler ihsan eyle, bizleri de onların dertleri ile dertlenlerden eyle. üzerimize sabır yağdır kafirlere karşı bizlere yardım eyle, ayaklarımızı hak üzere sabit kıl.

Ey rızık verenlerin en hayırlısı olan Allahım, bize verdiğin nimetlere hakkıyla şükretmeyi senin razı olacağın Salih ameller işlemeyi bizlere nasip eyle. Ya rabbi şu soğuk kış şartlarında evlerimizde rahat ve sıcak bir ortamda yaşarken evlerinden barklarından olmuş dışarıda, çadırda yaşayan kardeşlerimize yardım etmeyi bizlere nasip eyle. Bu kardeşlerimize ümmet bilinciyle sahip çıkmayı bizlere nasip eyle.

Ey her şeye gücü yeten kadiri mutlak olan rabbimiz, Bizleri sadece sana boyun eğen, sadece sana tevekkül edenlerden eyle. Bizleri zalimlerin ve batılın yanında eyleme.

Ey her şeyi gören ve herkese hakketiği karşılığı veren Allahım, bizler yeryüzünden fitne kalkıncaya ve din yalnız senin oluncaya kadar mücadele edeceğimize söz verdik. ya rabbi bizler senden başka ilah olmadığına, Hz. Muhammed (sav)’in senin rasulün olduğuna iman ettik. Ya rabbi bizler malımız ve canımız karşılığında cennete talip olduk. Sen bizleri imanımızın gereğini yerine getiren, sözümüze sadık olan bir yaşam nasip eyle. Bizlere hakkın şahidi ve şehidi olmayı nasip eyle. Bu uğurda şevkimizi ve azmimizi artır. Canımızı Müslüman olarak al ve bizleri salihlerin zümresine dahil eyle.

Ey rabbimiz bizleri her türlü şirkten, pislikten muhafaza eyle, bizi ve nesillerimizi ıslah eyle, bizleri doğru yola ilettikten sonra ayaklarımızı kaydırma, ayaklarımızı hak üzere sabit kıl. Doğru yolu bulmamız için gönderdiğin hayat rehberimiz kuranı anlamayı ve kuran üzere hayat yaşamayı bizlere nasip eyle.

Ey göklerin ve yerin hükümranlığı kendisine ait olan Allahım, yeryüzüne “Salih kullarım varis olacaktır.” diye buyuruyorsun. Bizleri Salih kullarından eyle. Müslümanlara başlarındaki zalimlerin taşeronu olan kukla yönetim ve yöneticilerden kurtulacak azim ve gayret nasip eyle. Bizleri her türlü şirk, ifsad ve zulmün kaynağı olan yönetim ve yöneticilerden beri eyle. Bizleri hükümlerini sadece senden alan tevhid ve adalet eksenli ortamları oluşturmak için gayret edenlerden eyle. Bizleri Kıblemiz olan beytullahın, ilk kıblemiz olan Mescidi Aksanın zalimlerin elinden kurtararak özgürleşmesi ve Müslümanların eline geçmesi için gayret edenlerden eyle. Bizleri bu mekanlarda özgürce ve senin razı olacağın şekilde ibadet edeceğimiz günlere kavuşmak için mücadele edenlerden eyle.

Bizlere dünyada ve ahrette iyilikler güzellikler ihsan eyle. Bizleri cehennem azabından koru. Amin.

HABERE YORUM KAT