1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Amasya Halkı Arakan’a 500 Bin TL Bağışta Bulundu
Amasya Halkı Arakan’a 500 Bin TL Bağışta Bulundu

Amasya Halkı Arakan’a 500 Bin TL Bağışta Bulundu

Ramazan ayı başında Amasya İHH’nın  “Arakanlı Kardeşin İçin Kalbinde Bir Yuva Aç” sloganıyla başlattığı kampanyayla başta Merzifon olmak üzere il ve ilçelerden 500 bin TL bağış toplanarak İHH’ya ulaştırıldı.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 15:44A+A-

Amasya İHH Başkanı Serdal Benli’nin konuyla ilgili paylaştığı bilgi şöyle:

“Nisan ayında Bangledeş Cox’s Bazar’da bulunan Arakan kamplarını altı kişilik bir ekiple ziyaret ederek Arakanlı kardeşlerimizin yaşam şartlarını görme fırsatımız oldu. Gördüklerimiz karşısında adeta insanlığımızdan utandık. Barakalarda, derme çatma çadırlarda yaşayan bu kardeşlerimizin açık hava cezaevini andıran ve kampların etrafını Bangladeşli askerlerin çevirdiği, kamp dışına çıkmanın yasak olduğu ve bundan dolayı kendi geçimlerini sağlayacak hiçbir imkana sahip olmadıklarına tanıklık ettik.

Bir günlük kamp ziyaretimizde İHH İnsanı Yardım Vakfımızın gıda dağıtımında bulunduktan sonra vakfın muson yağmurlarından ve aşırı sıcaklarda koruyucu özelliğe sahip yaptırmış olduğu bambu evlerini ziyaret ederek kampların genel durumu ve acil ihtiyacın neler olduğu konusunda Vakıf görevlilerinden bilgi aldık.

Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Ramazan ayı başında bir bambu evin maliyeti 3000 tl olan Bambu evi projemizi Amasya ve ilçelerimiz genelinde başlatarak ramazan sonuna kadar 501 bin tl bağış elde ettik. Bunun yanında bağışçılarımız tarafından vaad edilen ve Ağustos ayında ödenecek olan bağışla birlikte bu rakam 602 bin tl’ye ulaşacak. Yapılan 501 bin tl bağışı vakfımıza ulaştırdık. İnşallah kalan 102 bin tl’yi de bağışçılarımızdan aldığımızda ağustos ayında vakfımıza ulaştıracağız.

Vakfımızın bambu evleri için tahsis ettiği arazide bambu evlerinin yapımına başlandı. İnşallah proje bitiğinde tekrar bilgilendirme yapacağız.

Bu kampanyaya başta Merzifon halkı olmak üzere Gümüşhacıköy, Taşova, Suluova, Havza, Erbaa ve Amasya merkezden  destek veren tüm  bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Amasya İHH il ve İçe teşkilatlarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Rabbim hepinizden razı olsun.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT