1. HABERLER

  2. HABER

  3. Altındağ'da Bulunan El Bombaları TSK'nın
Altındağda Bulunan El Bombaları TSKnın

Altındağ'da Bulunan El Bombaları TSK'nın

Ankara'nın Altındağ ilçesinde geçen hafta devriye gezen motosikletli polis ekiplerinin bulduğu el bombalarının kime ait olduğu ortaya çıktı.

14 Aralık 2011 Çarşamba 06:51A+A-

45KFMKE-1-34-05-93 seri numaralı el bombaları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın (KKK) envanterinde çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba uzmanları, ele geçirilen üç el bombasının geçtiğimiz yıl bir kömürlükte bulunan 17 el bombasıyla aynı kafileden olup olmadığı üzerinde duruyor.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; ele geçirilen bombalar Makine Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı. Kurum, üretmiş olduğu 45KFMKE-1-34-05-93 seri numaralı el bombalarının da aralarında bulunduğu 9 bin 400 adet el bombasını 1992 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim etti. Kara Kuvvetleri, 1993 yılında envanterine aldığı bu el bombalarını daha sonra Jandarma Genel Komutanlığı'na (JGK) verdi. Ancak bilinmeyen bazı sebeplerden dolayı envanterde bulunan bu el bombaları dışarıya çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube ekipleri, aynı bölgede geçtiğimiz şubat ayında da K.S. adlı kişinin evinin kömürlüğünde 17 adet el bombası ele geçirmişti. Uyuşturucu madde satmak ve kaçakçılık suçlarından sabıkası bulunan kişinin evinde 17 el bombasının yanı sıra çok sayıda dolu Kalaşnikof tüfek şarjörü ve bu şarjörlere ait mermiler de bulunmuştu. Ankara Emniyeti, şimdi de metruk binaya el bombası bırakan kişilerin peşine düştü.

Bayram Kaya / Zaman 

HABERE YORUM KAT