1. YAZARLAR

  2. Şükrü Hüseyinoğlu

  3. Alternatif Okul Arayanlara
Şükrü Hüseyinoğlu

Şükrü Hüseyinoğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

Alternatif Okul Arayanlara

01 Ekim 2009 Perşembe 19:32A+A-

Tam anlamıyla bir bilgi çöplüğü haline geldiği icmâ ile sabit olan internet ortamında, sessiz sedasız gerçek bir bilgi adacığı inşa ediliyor. Alternatif okul niteliğindeki bu bilgi adacığı için yıllardır nasıl bir özveriyle çalışıldığını ve ne büyük emekler harcandığını bilenler biliyor.

Haksöz Okulu’ndan söz ediyorum. 1991 yılından bu yana düzenli olarak yayınlanmakta olan Haksöz Dergisi’nin büyük bir bilgi birikimini ihtiva eden arşivinin yanı sıra, yayınlandığı yıllarda (1990-1993) büyük ilgi gören ve gerçekten önemli bir boşluğu doldurmuş bulunan Dünya ve İslam Dergisi ve 2003-2005 yılları arasında yayın hayatını sürdürmüş olan Kudüs Dergisi arşivlerinin dijital ortama aktarılmasıyla ortaya çıkan bu bilgi adacığı, alternatif okul arayanlar için bulunmaz bir imkândır.

Haksöz Haber’in, internet kullanıcılarına sunduğu bu takdire şayan hizmetin hakkını vermek, “Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir” sözünde ifadesini bulduğu üzere, bu özveri ürünü çalışmaya gereken ilgiyi göstermek öncelikle bizlere düşmektedir.

Haksöz Okulu’ndan faydalanmakla kalmayıp, çevremizi ve ulaşabildiğimiz tüm internet kullanıcılarını bu bilgi adacığından haberdar etmemiz, en azından Haksöz Okulu’nun emekçilerine vefa borcumuzdur.

1991 yılında “Bilgi, inanç, eylem” sloganıyla “Kur’an’ın aydınlığına doğru” kararlı bir yolculuk başlatan ve geçen süre zarfında ortaya koyduğu birikimle bir okul niteliği kazanan Haksöz’ün bu birikiminin bu kadar kolay ulaşılabilir ve faydalanılabilir kılınmasına teşekkür borcumuzu belki bu şekilde ödeyebiliriz.

Kısaca bir göz atmak bile Haksöz Okulu’nun adeta bir üniversite kapasitesindeki alternatif okul niteliğini anlamak için yeterlidir. Onlarca bölüm, yüzlerce ana başlık ve binlerce konu başlığından oluşan, hayatı ıskalamayan, akademik olmaktan çok pratiğe dönük, sistematik bir bilgi birikimi, haber ve yorum zenginliği alternatif okul arayışındaki öğrencilerini bekliyor.

YAZIYA YORUM KAT

3 Yorum