1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Altan Tan: Başkanlığa Karşı Değiliz
Altan Tan: Başkanlığa Karşı Değiliz

Altan Tan: Başkanlığa Karşı Değiliz

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, partisinin başkanlık sisteminin tartışılmasına karşı olmadığını söyledi.

02 Aralık 2016 Cuma 09:24A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenleyen Altan Tan, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Bugün Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan yeni anayasa ve başkanlık sistemi görüşmelerinin aslında HDP’nin de içinde bulunduğu bir bileşenle yapılması gerektiğini söyleyen Tan, “PKK liderinin, ‘Ben kesinlikle başkanlığa karşıyım’ diye tek bir lafı yoktur” dedi.

 “Başkanlığı da parlamenter sistemi de tartışırız” diyen Tan, bu tartışmalardan sonra Türkiye için doğru neyse ona karar verilebileceğini söyledi:

 “Başkanlık da parlamenter sistem de tartışılır. Artısı ne, eskisi ne tartışırız. ‘Recep Tayyip Erdoğan’a karşıyız’ demek başka bir şey, biz kesinlikle başkanlığı tartışmayız demek başka bir şey. Sistem tartışmasına her zaman evet dedik.”

 Altan Tan sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Mesele bir kişinin başkan, sultan olup olmaması değil. Sistemin tartışılmasıdır. Son Osmanlı sultanlarında bile olmayan yetkilerle ucube bir yönetim ortaya çıkaracak AKP-MHP ittifakı değil. Bu Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmez.

 “Anayasanın ilk dört maddesine 42. ve 66. maddesine dokunmayacaksınız, herkesi Atatürk milliyetçiliğine bağlı olmaya mecbur edeceksiniz. Bir ideoloji dayatacaksınız. Anadilde eğitimi imkansız hale getirecekseniz. Böyle Türkiye’nin hangi sorunu çözeceksiniz?”

Kaynak: Rudaw

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum