1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya'da Uyum Yasası Tasarısı Kabul Edildi
Almanya'da Uyum Yasası Tasarısı Kabul Edildi

Almanya'da Uyum Yasası Tasarısı Kabul Edildi

Alman hükümeti, ülkedeki sığınmacıların bir an önce topluma uyum sağlayabilmesi ve istihdam piyasasına girebilmesi amacıyla hazırlanan Uyum Yasası tasarısını kabul etti.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 19:37A+A-

Alman hükümeti, ülkedeki sığınmacıların bir an önce topluma uyum sağlayabilmesi ve istihdam piyasasına girebilmesi amacıyla hazırlanan Uyum Yasası tasarısını kabul etti. 

Başbakan Merkel, Meseberg Sarayı'nda düzenlenen Bakanlar Kurulutoplantısından sonra yaptığı açıklamada, söz konusu yasayla sığınmacıları bir yandan teşvik edeceklerini, diğer yandan da sığınmacılardan talepleri olacağını belirterek, "Bu bir dönüm noktası." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel de yasayla sığınmacılara, çaba harcadıkları takdirde bu ülkede çok şey yapabilecekleri mesajının verildiğini, bunun ekonomik açıdan da önemli bir adım olduğunu ifade etti.

"Yasa toplumun bir arada tutulabilmesi için çok önemli"

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yasanın toplumun bir arada tutulabilmesi için çok önemli olduğunu söyledi.

'Uyum Yasası tasarısı''

Tasarının en tartışmalı konularından biri, sığınmacıların nerede yerleşeceğine 3 yıl süreyle devletin karar verecek olması. Meslek eğitimi yapan ve iş bulan sığınmacılar bu uygulama dışında kalacak ve aileleri ile birlikte istediği yere gidebilecek. Bu kapsama giren sığınmacıların, haftada en az 15 saat çalışması gerekiyor.

Almanya'nın kabul ettiği sığınmacılar, yeterli düzeyde Almanca öğrenmeleri ve geçimlerini büyük ölçüde kendilerinin sağlaması durumunda 5 yıl sonra ülkede süresiz oturma izni alabilecek. Bu süre daha önce 3 yıldı. Sığınmacılar yine de Almanca'yı çok iyi konuşmaları ve geçimlerini neredeyse tümüyle kendileri sağlamaları durumunda sınırsız oturma iznini 3 yılda da alabilecek.

Yasa tasarısı, zorunlu uyum kurslarına katılmayan sığınmacılara yönelik yaptırımlar da öngörüyor. Bu yaptırımlar, devlet yardımlarında kesinti yapılmasını da kapsıyor. 

AA

HABERE YORUM KAT