1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Almanya’da Sığınmacıların Sayısı Azaldı”
“Almanya’da Sığınmacıların Sayısı Azaldı”

“Almanya’da Sığınmacıların Sayısı Azaldı”

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, geçen yıl ülkede sığınmacı olarak kaydı alınanların sayısının 2016’ya göre azaldığını söyledi.

16 Ocak 2018 Salı 17:08A+A-

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Berlin’de Federal Göç ve Mülteci Dairesi (BAMF) Başkanı Jutta Cordt ile düzenlediği basın toplantısında 2017’de Almanya’ya gelen sığınmacılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AA’da yer alan habere göre, sığınmacılarla ilgili önemli sorunların kontrol altında olduğunu ancak yapılacak çok şeyin bulunduğunu belirten Maiziere, “Almanya’da 2017’de ilk kez sığınmacı olarak kayıt yapılanların sayısı 2016’ya göre belirgin bir şekilde düştü. 2017’de 186 bin olarak gerçekleşen bu sayı 2016’da 280 bindi.” dedi.

Maiziere, geçen yıl, aralarında çok sayıda “suçlunun” da bulunduğu yaklaşık 26 bin kişinin sınır dışı edildiğini, 30 binin üzerinde kişinin de “gönüllü olarak” ülkelerine geri döndüğünü kaydetti.

BAMF’ın çalışma koşullarının iyileştirildiğini ifade eden Maiziere, 2017’de sığınmacıların iltica taleplerinin sonuçlandırılma süresinin ortalama 2 aya düşürüldüğünü dile getirdi.

Maiziere, uluslararası sığınmacı krizinin hâlâ devam ettiğini belirterek, bu göç hareketlerinin gelecekte uluslararası gelişmelerin merkezinde kalacağını söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT