1. HABERLER

  2. HABER

  3. Almanya'da Müslümanlara Ait Yerlere Baskın
Almanyada Müslümanlara Ait Yerlere Baskın

Almanya'da Müslümanlara Ait Yerlere Baskın

Almanya'da güvenlik güçlerinin, Kur’an-ı Kerim dağıttığı bahanesiyle bazı Müslüman cemaat ve vakıflara ait cami, ev ve iş yerlerine baskınlar düzenlediği bildirildi.

15 Haziran 2012 Cuma 07:23A+A-

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, aralarında ev, cami, okul ve yerel dernekler bulunan 80 kadar yere baskınlar düzenlendiği, en büyük operasyonların ise Kuzey Ren-Vestfalya ile Hessen eyaletlerinde gerçekleştirildiği belirtildi

 Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, operasyonların yaklaşık 850 kadar polisle yedi farklı eyalette gerçekleştirildiğini belirterek, bu grupların "demokratik devlet düzenini yıkmaya teşebbüs ve Almanya Anayasasına karşı çalışmalarda bulunduklarını" tespit ettiklerini ifade etti. Friedrich, bazı eyaletlerde hâlâ aramaların sürdüğünü ve şu ana kadar herhangi bir gözaltı ya da tutuklama olayının olmadığını, sadece aramalar esnasında İngiltere'den hakkında uluslararası arama emri olan bir kişinin yakalandığını bildirdi. Ülkenin çeşitli yerlerinde polisin birçok konut ve iş yerine düzenlediği baskınlarda bu gruplara karşı delil toplanmasının amaçlandığı ifade edildi. Friedrich, ayrıca Solingen'de faaliyet gösteren “Millatu Ibrahim” (İbrahim'in Milleti) isimli derneğin Almanya'da yasaklandığını bildirdi. Yasaklanan “Millatu Ibrahim” derneğin yanı sıra “Die wahre Religion” (Gerçek Din) ve “DawaFFM” (Dava) isimli dernekleri için de soruşturmalar sürüyor. Polis tarafından baskın yapılan söz konusu derneklerin Mısırlılar ile İslam'ı seçen Almanlar'a ait oldukları bildirildi. 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum