1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya'da Memurlara Burka Yasağı
Almanya'da Memurlara Burka Yasağı

Almanya'da Memurlara Burka Yasağı

Almanya’da hükümet, memurların yüzlerini kapatacak burka ve nikap gibi giysileri giymelerine yasak getirmeye hazırlanıyor.

21 Ekim 2016 Cuma 16:55A+A-

Almanya’da hükümetin memurların yüzlerini kapatacak burka ve nikap gibi giysileri giymelerine yasak getirmeye hazırlandığı iddia edildi.

Spiegel Online’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak metinde, özgür ve demokratik bir toplumda birlikte yaşam açısından açık iletişimin önemine dikkat çekilerek, yüzü kapatan giysilerin insanları tanımayı ve kişilik değerlendirmesini zorlaştırdığı gerekçesiyle, kamuda görev yapan memurların bu tür giysileri giymesinin engellenmesi öngörülüyor.

Burka ve nikabın uyumu engellediği, kadınları hor gördüğü ve kadın-erkek eşitliğine aykırı olduğu gibi görüşlerinin yer aldığı kaydedilen metinde, kamu görevini düzenleyen yasada yapılacak değişiklikle, memurların iletişimi zorlaştıran veya imkansız kılan bu tür giysileri giymelerinin yasaklanmasının istendiği öne sürüldü.

KAMUYA AÇIK ALANLARDA YENİ DÜZENLEME

Taslağın gelecekte vatandaşların din özgürlüğünü gerekçe göstererek, kimlik tespitini zorlaştıran dini giysileri giymelerine de sınırlama getireceği belirtiliyor. Buna göre, kimlik kontrolü, mahkemeler ve seçim lokallerinde kapalı olunamayacak. İhlallerin kabahat olarak değerlendirilerek cezalandırılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT