1. HABERLER

  2. HABER

  3. Almanya Basını Gazze'deki Katliamı Görmedi
Almanya Basını Gazze'deki Katliamı Görmedi

Almanya Basını Gazze'deki Katliamı Görmedi

Gezi'de başka Gazze'de başka... Başta Türkiye olmak üzere müslüman dünyasına karşı tutumu çifte standartlı olan Alman basını, Gazze'deki katliama seyirci kaldı.

31 Temmuz 2014 Perşembe 14:13A+A-

İsrail 20 günü aşkın süredir bin 300'ün üzerinde Gazzeliyi katletti. Türkiye dahil birçok ülke Gazze'deki insanlık dışı uygulamalara tepki gösterirken başta Amerika, Almanya ve İngiltere olmak üzere katliama kayıtsız kalmaya devam ediyor. 

GEZİ'DE KIŞKIRTTILAR, GAZZE'Yİ GÖRMEDİLER

Özellikle Gezi olayları sırasında masum sivil halkın devlet gücü tarafından şiddete maruz kaldığına dair sayfa sayfa haberlere imza adan Alman basını, Der Spiegel ve Bild gazetesi gibi yayın organları Gazze'de gerçek bir katliamı görmedi. Bu yayın organlarından Der Spiegel tarihinde ilk kez Türkçe kapakla çıkmış, Gezi olaylarının bir numaralı kışkırtıcısı olarak karşımıza çıkmıştı. 

"VARSA YOKSA İSRAİL ASKERLERİNİN ÇEKTİĞİ ÇİLE"

Habertürk yazarı Özcan Tikit de Alman basının bu tavrına dikkat çekerek konuyu bugünkü köşesine taşıdı. Tikit şunları söyledi:

"Der Spiegel, FAZ ve Bild'deki haberlere bakarsanız, İsrail'in HAMAS'ı vurduğu iddiası külliyen yalan. Saldırgan olan bir taraf varsa o da HAMAS. Gazze'deki vahşice katledilen Filistinli sivillerle ilgili haber desen, ara ki bulasın. 

Özellikle Bild gazetesi için varsa yoksa mazlum İsrail.. Varsa yoksa mazlum İsrail askerlerinin çektiği acılar..Varsa yoksa HAMAS'ın kazdığı tüneller.. Halkını Gazzeli bebeklerden koruyan İsrail askerlerinin karşı karşıya oldukları korkunç tehlikeyi anlata anlata bitiremiyorlar"

(Ensonhaber)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum