1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya Başbakanı Merkel: Bir Hafta Kadar Zamana İhtiyacımız Var
Almanya Başbakanı Merkel: Bir Hafta Kadar Zamana İhtiyacımız Var

Almanya Başbakanı Merkel: Bir Hafta Kadar Zamana İhtiyacımız Var

Almanya Başbakanı Merkel, “Türkiye’nin AB’ye sunduğu önerileri büyük memnuniyetle karşılıyoruz, ancak gelecek hafta yapılacak AB zirvesine kadar zamana ihtiyacımız var.” dedi.

08 Mart 2016 Salı 09:20A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin AB’ye sunduğu öneriler paketini memnuniyetle karşıladıklarını ancak bunun ayrıntılarını ele almak için bir hafta kadar zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Merkel, AB-Türkiye Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, “mülteci krizi”nin çözümü ve Türkiye ile AB arasında işbirliğinin güçlendirilmesi için Türkiye tarafının yaptığı son önerileri değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından gündeme getirilen önerileri zirvede ele aldıklarını belirten Merkel, “Türkiye’nin AB’ye sunduğu önerileri büyük memnuniyetle karşılıyoruz ancak gelecek hafta yapılacak AB zirvesine kadar zamana ihtiyacımız var. Birçok AB ülkesinin parlamentolarına danışması gerekiyor.” dedi.

AB devlet ve hükûmet başkanlarının 17-18 Mart'ta Brüksel’de zirvede bir araya geleceklerini hatırlatan Merkel, bu zirveye kadar Türkiye’nin önerilerinin detayları üzerinde görüşmeler yapılacağını kaydetti.

Merkel, önerinin temel noktalarını desteklediklerini ve hızlı bir şekilde müzakere etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT